Az ittas férfi fejszével verte agyon a három éves kutyát a darányi játszótér mellett. A 40 éves férfit egy 34 éves nőismerőse kérte meg még 2023. februárjában arra, hogy üsse agyon a nőstény kutyáját, mert az állat túlságosan szapora. A Kaposvári Járási Ügyészség Barcsi Kirendeltsége a szörnyű tett következményeképpen, állatkínzás vétsége és garázdaság vétsége miatt emelt vádat az ügyben.

A Somogy Vármegyei Főügyészség az esettel kapcsolatban azt közölte, hogy egy dél-somogyi településen élő nő azzal kereste meg a férfit azzal, hogy ölje meg a három éves nőstény kutyáját.

A napközben italozó férfi el is vállalta a megbízást, az esti órákra már leittasodott és a kutya gazdájával együtt a falu játszótere mellé vezették a gyanútlan ebet, és ott egy fához kötötték. Az asszony hazament, ezután a szörnyű tettel megbízott férfi a nőtől kapott fejszével többször fejbe vágta a fához kikötött állatot.

Fotó: police.hu

A játszótér közelben élő lakos felfigyelt a kutya vonyítására, ezért értesítette a rendőröket, de a szerencsétlen eben már nem tudtak segíteni. A kutya kivégzésével megbízott férfi egy ezresért végezte el brutális tettét. A férfi a kutya megöléséért kapott ezrest még aznap szeszes italra és édességre költötte.

Az ügyészség felfüggesztett büntetést kért a kutyával végző férfire, és annak megbízójára is.

Forrás: 24.hu