Május 20-án öt vármegye, Baranya, Somogy, Tolna, Bács-Kiskun és Pest Vármegye képviseltette magát a helyi szépkorúak Pódium köre által szervezett Petőfi200 versmondó találkozón.

Baranya Vármegye csapata

Zsúfolásig megtelt a Kozármislenyi Művelődési Központ színházterme, hogy Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója folytán egy tartalmas műsoron ismerje meg egymás versválogatását az öt vármegye közössége.

Somogy Vármegye csapata

Baranya, Somogy, Tolna, Bács-Kiskun és Pest Vármegye verselőit a vendéglátók énekkel és tánccal köszöntötték a Nyugdíjasok Egymásért Egyesületének Melódia Énekkara, és a helyi Józsa Gergely Néptánc Egyesület táncosainak jóvoltából.

Bács-Kiskun Vármegye csapata
Tolna Vármegye csapata

„Káprázatos program Kozármislenyben a Petőfi 200 emlékév kapcsán, ahol a mai napon egy fantasztikus programon volt részem és szerencsém részt venni az abonyiakkal közösen. Barátaink meghívására érkeztünk a településre, hová Tarcsay Gyöngyvér invitált bennünket. Nagy szeretettel készültünk az újbóli találkozásra. A mai napon Kozármislenybe a Petőfi 200 emlékév kapcsán az ország öt vármegyéjéből érkeztek vendégek. Abony városát polgármesterként én képviseltem, Király Borbála, Mucsányi Bendegúz, Csányi Csaba és Tamasi Erika civilként érkeztek városunk képviseletében a rendezvényre. Fantasztikus programmal várták a résztvevőket, ahol az óvodásoktól a nyugdíjasokig mindenki jelen volt, és így minden generáció Petőfit szavalt. Hatalmas élmény volt számunkra és megtiszteltetés, hogy itt lehettünk, ezúton szeretném megköszönni az abonyi delegáció nevében a helyi önkormányzat és kulturális civil szervezet meghívását. Köszönjük a figyelmes vendéglátást és azt a határtalan szeretetet, amit Tarcsay Gyöngyvértől és a kozármislenyi barátainktól kaptunk. Célunk az, hogy Kozármisleny és Abony polgárait, civil csoportjait közel hozzuk egymáshoz.” – értékelte kozármislenyi látogatását a versmondó találkozó kapcsán Pető Zsolt, Abony polgármestere.

Abonyi vendégek Kozármislenyben