Évekkel ezelőtt az Ámokfutók frontembere egy alkalommal azt nyilatkozta, hogy vannak delfinek a Balatonba. Ezt azóta már bevallotta, hogy csak viccnek szánta, ugyanakkor nemrégiben arra az elhatározásra jutott, hogy tesz róla, hogy legyen: eléri, hogy a Magyar Tengerben tényleg legyenek delfinek!

Erről hétvégén Hajdú Péter műsorában beszélt. Elmondása szerint az ihletet az amerikai házában szerezte, ahol a tengerparton rengeteg delfin él. És ott 9 csodálatos delfincsaláddal ismerkedett meg, akik hasonlóan viselkednek, mint más állatok, hogyha pozitív aurát kapnak, akkor visszatérnek.

Az énekes elmondta, hogy vannak édesvízi delfinek is Brazíliában, Kínában, Indiában és más helyeken, ám amíg korábban 14 alfajuk volt, addig most már csak 9, ezért is fontos, hogy új életteret adjanak nekik a Balatonban, és ezért keményen fog dolgozni. Elmondása szerint Németországban egyszer már próbálkoztak ezzel, de ott nem sikerült, ő viszont meg tudja valósítani.

Elméletben persze ez nagyon szépen (vagy inkább viccesen?) hangzik, a gyakorlat azért jóval problémásabb, ugyanis bár valóban léteznek édesvízben élő delfinek, ám a Balaton – sem a mélysége és terjedelme, sem az élővilága miatt – nem alkalmas ezeknek a nagyobb testű állatoknak az életre.

A teljes beszélgetés megtekinthető itt (a delfines rész 43. perctől).