Tűz keletkezett egy hulladéklerakóban Cegléd külterületén, az Emődi dűlőben. Mintegy nyolcszáz négyzetméter területen égett a szemét az M4-es autóút közelében fekvő telepen, de a tűz átterjedt az oldalfalra is. Azután már közel 2.000 négyzetméterre terjedt a tűz.

Az egységek a késő esti órákban körülhatárolták a tüzet, amely nagyon mélyről és nagy lángokkal égett. A Pest vármegyei katasztrófavédelmi szolgálat irányítása mellett a ceglédi, a szolnoki, a jászberényi, a nagykátai, a dabasi, a szigetszentmiklósi, a váci és a kecskeméti hivatásos, valamint a bicskei önkormányzati, illetve a délegyházi, a farmosi, a fóti és a XVIII. kerületi Lőrinc-Kertváros önkéntes tűzoltói oltották a lángokat. Jelenleg a ceglédi, a nagykátai és a dabasi hivatásos tűzoltók négy vízsugárral és egy vízágyúval dolgoznak a helyszínen, illetve több munkagép földdel takarja be az érintett területet.

„A korábbi kétezer négyzetméterről reggelre ezer négyzetméterre szorították vissza a tüzet Cegléden a hulladéklerakóban, a lángok továbbra is nagyon mélyről törnek fel a szeméttelepen” – közölte a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője. A munkát nehezíti, hogy erős a szél, kevés a homok és nagy kiterjedésű, intenzív füst gomolyog a helyszínen.