A Kijárat elsősorban azt gondolom, hogy italozós, közösségi helyként van nyilvántartva a pécsiek szemében, kevésbé kajás helyként. Holott a nyitáskor egy egész széles ételrepertoárral rendelkeztek, amit azonban – vélelmezhetően a Covid miatt – leszűkítettek és sokáig csak hamburger (meg egy darabig hot dog) szerepelt a kínálatban. Az elmúlt egy évben azonban ismét a bővítés útjára léptek: szeptemberben pizzák és lepények kerültek az étlapkínálatra, most pedig, miután hazaértem (mivel kvízeket tartok ott, előtte hetente jártam oda), láttam, hogy néhány hagyományos étel is szerepel az étlapjukon, többek között levesek, zengővárkonyi tekercs, cordon bleu és csirkés saláta is. Én ezt próbáltam ki, azon megfontolásból, hogy ennél az sem nagy baj, ha kvíz közben kicsit kihűl, akkor is fogyasztható marad (a hely elérhetőségei a galéria alatt találhatók).

Az étel a megbeszélt időre megérkezett, és meg kell hagyni, szép nagy adag, ezzel biztosan bárki jól lakik. Igazából az volt az érzésem, mintha a Cézár saláta és a görög saláta egy sajátos keveréke lenne. A Cézár elemeit adta meg a csirke (tudom, nincs az összesben, de azért szoktak hozzá tenni), ami jól átsült, kellemesen fűszerezett volt, valamint a zöldsaláta, illetve a pirított kenyérkockák. A görög saláta elemei a hagyma, a paradicsom, az uborka, a feta sajt és maga az öntet is egy joghurtos-savanykás ízű szósz volt. E mellett olívabogyót is tesznek rá, de én azt nem kértem, annyira nem szeretem.

Mindegy egybevetve, ebben az ételben nincs semmi világrengető, ennek ellenére mégis nagyon ízlett. Minden összetevő külön-külön finom és együtt is remekül kiegészítik egymást. A végeredmény meg egy olyan saláta, aminek jók az ízei, bőségem, de mégsem érzi azt az ember, hogy eltelítődne tőle, ez pedig így egy nagyon kellemes kombináció. Maga az étel egyébként 2.880 forint, ami a mai árak mellett úgy gondolom, egyáltalán nem sok.

A jövőben még biztosan meg fogom kóstolni a hely néhány további ételét is, (például az a babgulyás, amit többen ettek, kimondottan csábítóan nézett ki), addig is egy kis galériát csatolok étvágygerjesztőnek arról, hogy mivel találkozhattok még ételek terén, ha arra jártok.

Fotók: Hegedűs Tünde

A hely elérhetőségei:

Cím: 7621 Pécs Váradi Antal u. 9. (térkép itt)

E-mail: kijarat.pecs@gmail.com

Google-elérés itt.

Facebook-oldaluk megtekinthető itt.

Az Instagram-oldaluk megtekinthető itt.