A Pécsi Járási Ügyészség állatkínzás bűntette miatt emelt vádat egy pécsi férfival szemben, aki kaukázusi juhászkutyáját olyan súlyosan bántalmazta, hogy az állat elpusztult. – írja a PécsAktuál.

A vádhatóság szerint a férfi tavaly júniusban vette a kutyát a pécsi vásárban 65 000 forintért, az ebet pécsi telkén tartotta.

A kutya idén január 9-én kiszökött a telekről. A férfi ideges lett, ezért amikor még aznap megtalálta a kutyát, több alkalommal megütötte és megrúgta, majd a nyakörvénél fogva elkezdte húzni a telke irányába. Ennek során többször megállt és szitkozódások közepette ököllel megütötte, megrúgta az állatot. A kutya a bántalmazások miatt már nem tudott járni, a földön feküdt, ekkor a férfi még páros lábbal ráugrott.

A kutya bántalmazását észrevette a vádlott szomszédja, aki felszólította a férfit, hogy fejezze be a verést. A vádlott közölte a szomszéddal, hogy semmi köze hozzá, azért bántalmazza a kutyát, mert elszökött, majd tovább húzta a földön fekvő kutyát a telke irányába, közben többször megütötte, megrúgta és páros lábbal ráugrott.

A vádlott hosszasan és rendkívüli brutalitással bántalmazta a kutyát, ami különös szenvedést okozott az állatnak. A bántalmazás a kutyánál belső vérzést okozott, ezért másnap, január 10-én elpusztult.

A férfi cselekménye állatkínzás bűntettének minősül, ami három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Pécsi Járásbíróság fog dönteni.

A borítókép illusztráció.