A spanyol Sevilla és az olasz AS Roma mérkőzését hozta az Európa Liga döntője, amelyet a Puskás Ferenc Stadionban játszottak. A parázs hangulatú mérkőzést több mint 60.000 néző követte, és a lelkes szurkolást több ízbe atrocitások és pályára hajított műanyag flakonok színezték. Ebből is lehetett érezni, hogy óriási a tétje a mérkőzésnek, ami a csapatokra is átkerült, ugyanis a színvonalas futball mellett rengeteg ütközés, küzdelem és heves viták is tarkították a mérkőzést.

Ám a meccs nem dőlt el a rendes játékidőben. A Roma az első félidő 35. percében Dybala révén megszerezte a vezetést, ám a második félidő 10. percében Mancini öngóljával egyenlített a Sevilla, így a 90. perc után 1-1-re állt a mérkőzés. A hosszabbításban aktívabbak voltak az olaszok, ám inkább a mérkőzés küzdő jellege dominált és bár a 126. percben még a Farkasoknak egy kapufára futotta, gól már nem született.

Következtek a büntetők. Az első párosnál gyors gólváltás történt, ám amíg a Sevilla a második büntetőjét is belőtte, addig az öngólt szerző Mancini középre lőtte a tizenegyesét és bár a Sevilla kapusa, Bunu még elvetődött, a lábával még elérte a labdát. A harmadik párosnál szintén nem hibázott a Sevilla, ellenben a Románál Ibanez a kapufát találta el. Innentől ha a Sevilla egyetlen gólt is lő, övék a győzelem. A büntetőt Gonzalo Montiel vállalta, ám a lövést Rui Oatricio bravúrral hárította…azaz hárította volna, ugyanis a VAR szerint nem volt a lába a vonalon, így meg kellett ismételni a büntetőt és Montiel másodszor nem hibázott.

Ezzel a Sevilla a hatodik Európa-Liga győzelmét szerezte, míg Mourinho először veszített el kupadöntőt.

Borítókép forrása: hvg.hu