Rácz Zsófia miniszteri biztos lemondása tegnap este jelent meg a Magyar Közlöny oldalán. Szerda este 23 órakor lépett hatályba Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter utasítása Rácz Zsófia kinevezésének visszavonása tekintetében. A kinevezés visszavonásáról indoklást nem közöltek, csak annyit, hogy „lemondására tekintettel” szűnt meg Rácz Zsófia jogviszonya miniszteri biztosként.

Egyetemistaként lett helyettes államtitkár 22 évesen Rácz Zsófia, aki a jelenlegi köztársasági elnöknek, Novák Katalinnak még 2019-ben családügyi államtitkársága alatt lett a helyettes államtitkára. Az akkori kinevezés miatt törvényt is kellett módosítani, mivel még nem volt az ifjú hölgynek diplomája, ami addig jogász vagy közigazgatási diploma meglétét követelte a helyettes államtitkári poszt betöltéséhez.

Novák Katalin köztársasági elnökké választásakor Rácz Zsófiának megszűnt a helyettes államtitkári tisztsége, de szinte azonnal felkérte miniszteri biztosnak.

Az egy éve miniszteri biztosnak kinevezett Rácz Zsófia feladatai közé tartozott, hogy munkája során járja az országot, gyűjtsön információkat és csatornázza be a magyar fiatalok véleményét. Például olyan dolgokról, mint, az ifjúság meglátása szerint milyen infrastrukturális beruházásokat kellene feltétlenül végrehajtani Magyarországon.

Forrás: 24.hu