Sötét árnyékot vet Dolly több mint négy évtizedes pályájára az állatkínzási botrány, amelybe a napokban belekeveredett. Az énekesnő május közepén jelentette be a visszavonulását, de aligha ilyen méltatlan véget szánt a karrierjének.

„Az életműkoncertem a jövő év decemberében lesz az Arénában. Azután pedig veszem a kalapom és lelécelek, vagyis abbahagyom a szakmát…” – nyilatkozta Dolly Blikknek de azt ígérte, idén még találkozhatnak vele a rajongók országszerte. A napokban kipattant ügy azonban felülírta a terveit, ugyanis mindössze három nappal később kiderült, hogy a menedzsere, Pál Rita borzalmas körülmények között tartott kutyákat Gyöngyösön, amelyek közül több Dollyé volt.

A Hungária és a Dolly Roll egykori énekesnőjére azonnal az állatvédők haragja zúdult, akik többek között azt követelték a rendezvényszervezőktől, hogy ne engedjék fellépni Dollyt: így a kápolnai falunapokon meghirdetett koncertje ellen is tiltakoztak. A település polgármestere erre reagálva közleményt jutatott el lapunkhoz:

„A héten Kápolna Község Önkormányzata részére Kapin Richárd által petíció került benyújtásra Dolly művésznő Kápolna Napján tervezett fellépésével kapcsolatosan. Mindamellett, hogy önkormányzatunk elkötelezett az állatvédelmi törekvések mellett, nem mondtuk le a fellépését, tekintettel arra, hogy a falunap közelsége miatt ez jelentős összegbe került volna, amit a petíciót benyújtó szervezetek bizonyára nem fizettek volna ki. A helyzet orvoslása érdekében felvettük a kapcsolatot a művésznővel, akivel abban állapodtunk meg, hogy lemondja a fellépését, és jelezte, hogy addig nem vállal újabb szereplést, amíg nem tisztázódik a személye az ügyben” – írta Berecz Kálmán, Kápolna polgármestere.

A portál beszámolója szerint az énekesnő azóta elérhetetlen, nem válaszol a Blikk megkeresésére. A FB oldalát is törölte, bár ennek alighanem az oldalon megjelenő nagyszámú és kemény komment volt az oka.

Borítókép forrása: heol