A Magyar Állatvédelem a közösségi oldalán tette közzé a hírt arról a szörnyű eseményről, amelyben egy kiskutya hihetetlen fájdalmakat élt át. Valaki felgyújtotta a szerencsétlen állatot. A felvételen látható kutya testén található sebek mindössze 1-2 naposak. Sajnos a kutyus állapota nagyon rossz, de az Együtt egy életért, ártatlan állatokért Egyesület mindent elkövet, hogy a kicsi felépüljön.

Az egyesület gondozásába Inkéről került a kis jószág. Az állatvédők azonnal kórházba szállították, és az éjszakát ott töltötte. Bár a helyzet rendkívül súlyos, még mindig van remény a túlélésre. Az egyesület minden erőfeszítését arra koncentrálja, hogy a kiskutya felépülhessen, noha a düh, amit éreznek a történtek miatt, szinte felfoghatatlanul nagy. A szegény kutya remegve és összegömbölyödve várja a sorsát. Kerüli a tekinteteket, megtört és szenved.

Ez a szörnyű eset is rámutat az állatvédelem kiemelkedő fontosságára. Minden állatnak joga van a biztonsághoz, és a tiszteletteljes bánásmódhoz. Az Együtt egy életért, ártatlan állatokért Egyesület arra kéri az embereket, hogy segítsenek az elkövető azonosításában, hogy az igazságszolgáltatás elé kerülhessen, és a megfelelő büntetést megkaphassa.