Ma este tartották a német kupa döntőét, amit az RB Leipzig az Eintracht Frankfurt ellen vívott. A lipcseiek csapatában 3 magyar játékos is szerepel, közülük ketten kezdőben kaptak helyett: Wili Orban a védelemben, Szoboszlai Dominik a támadósorban szerepelt. A harmadik magyar játékos, Gulácsi Péter sérülése miatt továbbra sincs a keretben.

Az első félidő nem hozott gólt, inkább a mérkőzés küzdő jellege dominált. A második félidő első felében aktívabbak voltak a frankfurtiak, ám egyik csapat sem akart túlságosan kockáztatni. Aztán a 71. percben egy ellentámadásból Nkunku egy megpattanó, némiképp szerencsés góllal szerzett vezetést.

A Frankfurt ezután megpróbált kitámadni, ám ezzel lehetőséget adott a lipcsei kontrákra. És egy ilyen kontra lett a csapat végzete: gyorspasszos játékos követően a labda Szoboszlai Dominikhoz került, aki higgadtan a kapus bal alsó sarkába lőtt. A mérkőzésen több gól nem született, így a Lipcse 2-0-ás sikerrel járt.

Utoljára 35 éve fordult elő, hogy a német kupa döntőjében magyar játékos lőtt gólt. Akkor Détári Lajosnak sikerült. Azt még nem lehet tudni, hogy Szoboszlai marad-e a németeknél, vagy eligazol, de az biztos, hogyha az utóbbi, akkor ez egy emlékezetes búcsúmeccs marad.