A Ferencváros óriási fordítással jutott a kézilabda Bajnokok Ligája Final 4-ba, ahonnan már csak 2 győzelemre voltak a Bajnokok Ligája címtől. Az első ellenfél azonban nem ígérkezett könnyűnek, ugyanis az ellenfél a negyeddöntőben a Bukarestet legyőző dán Team Esbjerg csapata lett.

Az első félidőben a dánok lassan, de biztosan léptek el a Ferencvárostól, és a szünetben már 17-13-ra vezettek. A második félidő dán góllal kezdődött, így már 5 lett a különbség, ám ekkor feltámadt a Ferencváros, és a 43. percben már 21-21-et mutatott a kijelző. Ekkor megint elléptek két gólra a dánok, de a Fradi gyorsan visszajött, majd gyors gólváltások után egy dán hibát kihasználba a Fradi már 27-26-ra vezetett, nem sokkal később meg már 29-27 volt az állás.

A dánok azonban nem adták fel, és egy gyors 7 a 6 elleni gólt lőttek, majd 50 másodperccel a vége előtt kiahsználva a Fradi hibáit ki is egyenlítettek. A Ferencváros utolsó támadása nem volt valami lendületes, ám 3 másodperccel a vége előtt Bölke váratlan átlövése mindenkit meglepve a kapuba szállt, beállítva ezzel a 30-29-es végeredményt.

Ezzel a Ferencváros BL-döntőbe jutott, ahol ellenfele a Győri Audi ETO-t búcsúztató Vipers Kristiansand lesz. A két csapat a csoportkörben játszott már egymással, akkor Budapesten 26-26-os döntetlent értek el, Norvégiában 27-26-ra a Vipers győzött. Szoros küzdelemre számíthatunk tehát.

A bronzmérkőzésen a Győri Audi ETO az Esbjerg ellen mérkőzik.

Borítókép forrása: nemzetisport.hu