A vasárnapi versenyben 11 kettős indult, a magyarok a vívás után 12 győzelemmel és 28 vereséggel még csak a tizedik helyen álltak. A lovaglásuk viszont a mezőnyben egyedüliként hibátlanul sikerült, majd a bónuszvívásban két győzelemmel négy pluszpontot szereztek, így összesítésben négy pozíciót előreléptek. A bónuszvívás közben elkezdett esni az eső, emiatt – Martinek János szövetségi kapitány tájékoztatása szerint – egy órát állt a verseny.
    A 2×100 méteres úszásban hetedik lett a magyar kettős 2:04.43 perccel, ezzel a kombinált szám előtt – melyben mindkét váltótagnak 3×600 métert kellett futnia két lövészettel megszakítva – maradt a hatodik helyen. Az összetett számban a magyarok voltak a legjobbak 12:40.81 perccel, így sikerült a harmadik helyig előrelépniük.
    A kapitány a magyarok teljesítményét értékelve kiemelte a hibátlan lovaglást és a kombinált számot, melyben a legjobb eredményt érték el.    Győzött a Kim Szun Vu, Dzsun Vung Te dél-koreai duó 1359 ponttal, második lett a Rebecca Castaudi, Christopher Patte francia páros 1338-cal, a magyarok pedig 1332-vel végeztek a harmadik helyen.
    Az egyéni versenyben szombaton Bőhm Csaba negyedik, Szép Balázs hetedik lett. A nők 18-as fináléjában nem volt magyar. A két győztes, az egyiptomi Mohanad Saban és az olasz Elena Micheli olimpiai kvótát szerzett.
    A vk-döntőn a sorozat négy állomásán szerzett pontok alapján lehetett részt venni.

Forrás: mti