A magyar válogatott első csoportmérkőzésén magabiztos győzelmet aratott Törökország ellen az esseni socca-világbajnokságon, ezzel nagy lépést tett a továbbjutás felé.    

A 5+1-es kispályás labdarúgó-vb-n 4-1-re nyert szombaton a csapat úgy, hogy Hollauer Balázs mesterhármast ért el. A negyedik magyar találat Irhás Ignác nevéhez fűződött.    

„A nyitány sikerült, a törökök nagyon lelkesek voltak, gyakorlatilag hazai pályán játszottak, olyan sok török szurkoló volt itt Essenben. Külön köszönjük a magyaroknak, akik eljöttek ide, és bíztattak minket” – idézte a csapat közleménye Hollauer Balázst.    

Schrancz Balázs szövetségi kapitány kiemelte, hogy a második félidőben egy új arcát mutatta a válogatott, ezzel sikerült győzni.    

„Az első játékrész után azt kértem, hogy próbáljunk meg csapatban gondolkodni. Nagyot változott a játékunk, és végül sikerült sokgólos sikert aratni” – összegzett a szakember.  

A magyar válogatott következő ellenfele – hétfőn – a címvédő Brazília lesz, majd kedden Elefántcsontpart ellen zárul a csoportkör.    

A 11 csoportból az első két-két helyezett, valamint a tíz legjobb harmadik jut tovább. A vb jövő vasárnapig tart.

Forrás: mti.hu

Hallgassák meg a meccs utáni örömteli értékelést Schrancz Balázs szövetségi kapitánytól, Hollauer Balázstól és Irhás Ignáctól!