A tegnapi vesztes mérkőzése után ma azzal az Esbjerggel kellett megküzdenie a Győri Audi ETO KC-nek, akit tegnap a Ferencváros egyetlen góllal, 29-28-ra legyőzött.

A kézilabda meccs első félideje alapján úgy tűnt, ez a mérkőzés semmilyen izgalmat nem tartogat. A magyar csapat már a 20. percben a góllal vezetett, amihez még egyet hozzátett a szünetig, beállítva a 16-9-es félidei eredményt. Szinte úgy, mint tegnap, csak fordítva. Ezután a második félidő magyar góllal kezdődött…szinte úgy, mint tegnap, csak fordítva…ám ezt követően magukra találtak a dánok, olyannyira, hogy 10 perccel a vége előtt már 22-22-t mutatott az eredményjelző…szinte úgy, mint tegnap, csak fordítva.

Innentől kezdve viszont szerencsére más lett a vége, mert bár csak 1-2 gólokkal, de a Győr végig meg tudta tartani az előnyét, 2.5 perccel a vége előtt 28-26-ra vezetett dán ellenfelével szemben. Az Esbjerg ezután gólt tudott szerezni, majd a Győr eladta a labdát, ám a dánok utolsó támadásánál a bírók belemenést fújtak és a maradék 20 másodpercet már ki tudta játszani a Győr.

Így a végeredmény 28-27, és már biztos, hogy két magyar kézilabdacsapat is éremmel távozik a Final4-ból. A másik érem színe még kérdéses, ugyanis a Ferencváros 18 órakor lép pályára a Vipers Kristiansand ellen.

Borítókép forrása: nemzetisport.hu