Ahogyan arról korábban írtunk, az RTL Klub ráígért az alapvetően előnyben lévő M4-re, az iparági szakértők szerint nagyjából évi 9-11 millió euróba fog ez kerülni a kereskedelmi csatornának. Igazából ennek nem kellene különösen nagy hírnek lennie, a piaci világ már csak így működik, aki többet fizet, az kapja meg a jogokat. Ugyanakkor a Fidesz-média elsőszámú zászlóshajója, az origo szerint ez bizony nem így van, itt egy példátlan aljasságnak lehetünk szemtanúi.

Ugyanis azt gondolják, hogy az RTL elsősorban a stream-felületein és a kisebb csatornáikon fogja sugározni a Bajnokok Ligája meccseket, amik nincsenek benne az alapcsomagokban, tehát külön kell rá fizetni. Erre utal szerintük Vidus Gabriella, a csatorna igazgatónőjének a nyilatkozata is, mi szerint „a mérkőzéseket lineáris csatornáinkon és streamingfelületünkön is követhetik majd a szurkolók”.

Noha arra jó esély van, hogy nem az RTL fő csatornája fogja adni a mérkőzéseket – akkora nézettséget egy BL-meccs szinte biztos nem hoz, mint a főműsoridőben sugárzott műsorok (hacsak nincs magyar csapat) – azt még nem tudjuk, hogy pontosan melyik csatorna fogja adni ezeket a meccseket. Az viszont már biztos, hogy az origosok memóriája meglehetősen szelektív. Amikor a Digi Sporté volt az „A” csomagos közvetítői jog, azt sem láthatta mindenki, és amikor a Tv2 csoporté volt, ők is nagyon hamar áttették a meccseket a Pro4-re, ami szintén nem volt mindenhol fogható.

Azt már tényleg csak zárójelben jegyzem meg, hogyha a közmédia csak annyira képes lenne, hogy 1-2 milliárdot, amit a propagandára költenek, átcsoportosítottak volna, simán rálicitálhattak volna az RTL ajánlatára és náluk maradnak a jogok. De úgy látszik, ez már túl nagy áldozat a magyar sportrajongókért…