A Dzsungel Étterem ajánlatait viszonylag gyakran láttam a Foodorán, ám sokáig nem próbálkoztam meg a rendeléssel, ennek pedig az az oka, hogy egészen egyszerűen azok az árak, amikért kínálták az ételeket, nekem drágák. Annak idején kiszámoltam, hogy egy alapburger, egy köret és valami desszert nagyjából 7.000-7.500 forint környékére jönne ki, ami ezekben az ételekben majdhogynem a legdrágább a városban, kb. a Megyeri Burgerével ér fel, ami szerintem egy prémium hely. Aztán egyszer kaptam egy felugró kedvezményt, hogyha 7.000 forint felett rendelek onnan, akkor kapok 2.600 forint kedvezményt. Ezt éreztem annak a pillanatnak, amikor érdemes kipróbálni, hogy megéri-e a hely a pénzét.

Végülis a csípős burger mellett döntöttem (buci, hús zöldségek, csípős majonéz, jalapeno), mellé egy adag hasábburgonyát kértem, és desszertként csokoládéval töltött kókuszgolyót (azt hiszem akkor éppen csak ez volt a kínálatban). Az étel nagyon gyorsan megérkezett, talán 40-45 perc volt, és amikor megkaptam, nos, kis híján leszakadt a karom. Éreztem, hogy mindenből hatalmas mennyiséget kaptam, szinte biztos voltam benne, hogy egyszerre ezeket nem fogom tudni megenni. Amikor viszont kinyitottam a dobozt, kicsit elszontyolodtam: mind a buci, mind a hús ismerős volt, mintha ezeket már ettem volna, bolti termékeknek tűntek. De sebaj, adjuk meg az esélyt!

A buci valóban elég jellegtelen volt ízében, annak viszont azért örültem, hogy nem volt fullasztó. A nagyobb buciknál ez gyakori probléma, hogy túl tömör, nehezen tudja az ember megenni, erre szerencsére ez nem volt jellemző. Hanem a hússal sokkal több gondom volt: egész egyszerűen nem éreztem átütőnek, tényleg az volt az érzésem, hogy egy olyan szériaterméket eszem, ami a 90-es évek végi és 2000-es évek eleji retro burgerekben voltak. Nem volt teljesen íztelen, nem kapott el az az érzés, ami tavaly Visegrádon, de messze nem hozta a kedvenc helyeim ízét. Annak örültem, hogy kettő hús is van a buciban, de az igazat megvallva szívesen lecseréltem volna egy szelet minőségibb húsra. Picit hasonló a burgonya is, nincs vele különösebb gond, de igazán extrát sem tudnék rá mondani.

A többi összetevővel azért nagy baj nincs, a zöldségek rendben vannak benne, és a két csípős elemnél is örültem, hogy egyik sem volt nagyon extrémen erős, így nem azt éreztem, hogy egy olyan ételt eszek, ami lemarja az arcom, hanem egy olyat, ami csípős, de vannak benne másfajta ízek. Az azért nekem fontos, hogy az arányok ilyen téren rendben legyenek.

A desszert kókuszgolyó volt, csokoládéval töltve. Gondolkodtam, hogy értékeljem-e, mert most már nem látom az étlapon ezt a terméket, de ha már kóstoltam, akkor nagyon röviden: alapvetően rendben volt és ízlett, viszont számomra továbbra is furcsa az, hogy egy csokis alaphoz egy csokis tölteléket teszünk, amiknek ráadásul az íze is eléggé hasonló (ez nem szükségszerű; ha mondjuk a golyó egy rumos étcsokiból, a krém meg valamilyen tejcsokiból készül, akkor azért egész különböző ízeket ki lehet hozni, holott mindkettő csokoládé). Személy szerint jobban szeretem, ha az alap és a töltelék íze ennél jobban elüt egymástól. De ettől függetlenül azért nem volt rossz.

Összességében azt mondom, hogy egy hatalmas mennyiségű kaját kaptam, nagyjából oké minőséggel 5.100 forintért…csak itt jön a bökkenő. Ha nincs az a 2.600 forintos kedvezmény, akkor ez 7.700 forint lett volna. És ez már nálam problémás. Csak emlékeztető: a Főnix pizzériában lévő burger menüm és a hozzá rendelt nutellás-banános calzone kb. 5.700 forintba került. És ha a kettőt összevetem, akkor ami a Főnix pizzériában volt jobb:

  • a burger úgy összességében finomabb volt (főleg a hús és a buci, de a kétféle szósz is imponált);
  • A krumpli jobb fűszerezésű;
  • extraként volt hozzá házi ketchup és colelsaw, ami azért egy jóval összetettebb ételt ad;
  • a desszert mind mennyiségében, mind minőségében jobb volt;
  • 2.000 forinttal olcsóbb volt.

Ami a Dzsungel Étterem mellett szól:

  • sokkal gyorsabb kiszállítási idő (45 vs. 91 perc);
  • a burger és a krumpli mennyisége sokkal nagyobb volt

Csakhogy ebből a kettőből az első szerintem nem olyan, amiből 1-1 rendelésnél messzemenő következtetést lehet levonni (lehet, hogy pont akkor véletlenül rontottak el valamit a Főnixnél), a második meg erősen szubjektív. Gondolok arra, hogyha én már abban a korban érzem magam, amikor ha választhatok, hogy azonos árért egy jobb minőségű ételt kérek, ami egyszerre elég, de jól lakok vele, vagy egy olyat, ami gyengébb minőség, de degeszre eszem magam (vagy másnapra is jut belőle), akkor inkább az első opció. És itt még csak azonos árakról sem beszélhetünk…

Azért fáj a szívem, mert összességében én azt gondolom, hogy van létjogosultsága az ilyen típusú retro kajáknak, és ha önmagában értékelem, akkor minden hibája ellenére nem volt ez rossz, látszik rajta azért az odafigyelés. De ilyen áron ennél különlegesebbre vágyom. Én ezt végiggondolnám a helyükben, hogy miként tudnák lejjebb vinni az áraikat, vagy valami extrát hozzátenni. És remélem, hogy ezt a kritikát nem lehúzásnak értékelik, ha olvassák, hanem konstruktívnak, mert szerintem az ő érdekük is (legalábbis a foodora értékelések alapján), hogy erre a problémára reagáljanak.

Az alapvetően kiszállításra és elvitelre épülő étterem étlapját itt tekinthetitek meg. Címe: 7632 Pécs Berek utca 10.

A hely Facebook-csoportja itt megtekinthető.

Update: megnéztem a foodora árait, és most már valamivel olcsóbbra jönne ki az adag, a burger árán látok változást, ami 2.850 forintra lecsökkent (legutóbb jócskán 3.000 felett volt). Ez így valamivel azért jobban hangzik, bár a fenti összehasonlítás sajnos így is áll.