A közösségi oldalán osztotta meg a tegnapi nap megdöbbentő felismerését a gyermeksebész, hogy a budapesti Szent János Kórház egyedül maradt Észak- és Közép-Magyarország területén, mint gyermeksebészet és gyermektraumatológiai ügyeletes intézmény.

„Fejem, mikor tegnap délután megtudtam, hogy egyedül maradtunk Észak- és Közép-Magyarország területére, gyermeksebészet és gyermektraumatológiai ügyeletesként… Szerintetek, a kialakult helyzetet és a hirtelen rövid idő alatt, nagyon-nagyon megnőtt betegforgalmat és az egymás után érkező mentőket, hogy reagálták le a szülők?” – írta a gyermeksebész első megdöbbenésében.

Az oldalon közzétett költői kérdésre válaszlehetőségeket is adott követőinek:

A – mindenkinek türelmes volt és megértő

B – sértegettek, fenyegettek, rám törték az ajtót

C – kis zsörtölődés és semmi más

A költői kérdésre a válaszokat kommentben várta. A válaszadók nyereménye ugyan mindössze a morális tanulság volt, de azért jöttek azonnal a válaszok szép számban, eddig 1200 hozzászólásnál tart a bejegyzése.

Mai nap máris közzé tette a szavazatok és a való élet tanulságát, vagyis:

„Bár a szülők túlnyomó többsége amellett, hogy ugyanúgy aggódnak a gyermekeikért, mint bármelyikünk, megértette, hogy ez egy ‘vis major’ helyzet, és hogy meg fog nőni a várakozási idő, ugyanott sajnos voltak páran, akik hangulatot keltettek és valóban sértegettek, fenyegettek, ránk törték az ajtót.” – kommentálta dr. Kőnig Róbert, gyermeksebész a szülők reagálását a kialakult helyzet kapcsán.

Ismerje meg Ön is dr. Kőnig Róbertet, a gyermekek kedvencét.