Egy online tartalomgyártó tett feljelentés a túró rudi gyártója ellen

A termékkritikus nevű tiktokker a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalnál tett feljelentést, mert azt állítja nincs túró az említett termék, különböző ízesített termékeiben, a hozzáadott cukor nélküli, a madártejes, epres, kókuszos, mogyorókrémes, valamit a sós karamellás verziókban. A feljelentést azért tette, mert megvizsgálva az összetevőket, egyiknél sem szerepel a túró, míg a hagyományos ét- és tej bevonós rudi esetében igen. A mindmegette.hu oldalon olvashatjuk, hogy a lap is megnézte a z összetevőket és eltérést tapasztalt, mert a hagyományos rudik csomagolásán szerepel a túródesszert elnevezés míg az ízesített fajtákon a desszertkészítmény szó olvasható

„A feljelentést azért tette, mert megvizsgálva az összetevőket, egyiknél sem szerepel a túró, míg a hagyományos ét- és tej bevonós rudi esetében igen.”

A gyártó is válaszolt

A cég reagált az index megkeresésére és sajtóban megjelent vádakra válaszolva kifejtette, hogy „A Pöttyös termékek esetében zsírszegény túró a meghatározó alapanyag. Egyes termékeink esetében (a Magyar Élelmiszerkönyv meghatározása szerinti) túrót használunk, ezek adják az értékesített volumen mintegy kétharmadát. Ugyanakkor egyes ízesített termékvariánsok gyártása során minimális mértékben, tejpor hozzáadásával módosítjuk a hagyományos receptúrát”  Így tehát a a Magyar Élelmiszerkönyv előírásaira hivatkozva a leírásban már nem szerepelhet a túró szó.

Kíváncsian várjuk a folytatást, hogy a hatóságok hogyan vélekednek majd a feljelentés tartalmáról.