2023-ban az élelmiszer-szabványok jelentőségére hívta fel a figyelmet.
Az élelmiszerbiztonsági szabványok, szabályok elsősorban a fogyasztók érdekeit védik, hiszen fontos, hogy az élelmiszerek biztonsággal fogyaszthatóak legyenek, ne okozzanak fertőző megbetegedéseket, olvasható a Néhih honlapján.
Sokan fontosnak tartják, hogy ne termeljenek szemetet, ezért előnyben részesítik a csomagolásmentes élelmiszer vásárlást, melyről már korábban is írtunk, a cikk itt olvasható.
A Magyar Élelmiszerkönyvből ( latinul:)Codex Alimentarius Hungaricus magunk is tájékozódhatunk. „a hazai forgalmazású élelmiszerek és élelmiszer-összetevők csoportjainak, illetve egyes élelmiszereknek a minőségére, biztonságára és jelölésére, valamint vizsgálatuk során alkalmazandó módszerekre vonatkozó szabályozások gyűjteménye.” Ez a meghatározás a magyarelemiszerkönyv.hu oldalon olvasható. Ahol termékkörönként tájékozódhatunk a különféle készítmények eltarthatóságáról, tartásának körülményeiről, esetleges adalékanyagokról és még sok más előírásról jogszabályról.
Az élelmiszerbiztonság mindannyiunk érdeke és feladata! Legyenek körültekintőek és óvatosak.