Az idei évben immáron 9. alkalommal rendezték meg a Quizzone Országos Kvízbajnokságot, melynek döntőjére Budapesten került sor. A döntőre az év során a bajnoki fordulókban szerzett pontokkal lehetett bejutni. A bejutó csapatok közül végül 41 képviseltette magát az eseményen, köztük 3 pécsi csapat.

A 3 csapatból az egyiknek olyannyira jól sikerült a döntő, hogy meg sem álltak a dobogó legfelső fokáig. A csapat az alapszakaszban a 4. legjobb helyet szerezte meg, a döntőben azonban szenzációs játékkal ledolgozták a ponthátrányukat az előttük végző csapatokkal szemben és végül 3 ponttal meg is nyerték a maratoni, több mint 5 órás bajnoki döntő kvízt. A csapat tagjai Báthory Imre, Deák Gábor, Horváth Róbert, Kiss Gellért, Kovács Annamária, Milos Dániel, valamint Tálas János voltak, valamint Emanuelle Gorrieri, aki sajnos a döntőn családi okokból nem tudott részt venni.

Kép forrása: Kiribati Nyestkutyák Facebook-oldal

A csapatnak egyébként nem ez az első győzelme ebben a szériában: 2017-ben egyszer már a dobogó legfelső fokára tudtak állni, egy évvel később pedig az ezüstérmet szerezték meg.

Szintén jó eredménnyel zárt a Párhuzamos Terv csapata, akik a 8. helyet szerezték meg, és zsinórban ez már a hetedik olyan évük, amikor a legjobb 10 között végeznek. A harmadik pécsi csapat, a Nevetés titulus először jutott be az országos döntőbe, de nekik sajnos nem sikerült a legjobb 10-be kerülés.

A Quizzone Országos Kvízbajnokság bajnoki fordulói szeptemberben fognak újra kezdődni, ám a nyáron speciális, tematikus kvízekkel várják az érdeklődőket szerda esténkén a Nappaliban és a Kijáratban. A részletes eseményekről, valamint a más városokban tartott fordulókról a Bajnokság Facebook-oldalán lehet tájékozódni.