Bár a vendéglátóhelyek helyzete előreláthatóan az ősz során nagyon nehéz lesz, a Pécsre oly nagy számban jellemző kocsmakvízek egy része azért idén is elindul. A következőkben megmutatjuk, hogy melyik helyszínekkel találkozhattok az ősszel és mikor.

A hétfői nap eddig mindig egy nagyon telített nap volt, idén azonban kevesebb hétfői kvízzel találkozhattok. A MozaiQuiz azonban idén is megnyitja a kapuit és várja az érdeklődőket az egykori 25 emeletes mellett, szokás szerint Pethes Zoltán vezetésével. A részletekről itt találhattok információkat.

Ha kedd, akkor Downtown kvíz, ez az elmúlt években már szokássá vált, amiben idén sem lesz változás, szokás szerint szabad tér (legalábbis amíg jó idő van), jó hangulat és Szegedi Ádám kvízmester egyedi feladványai várják az érdeklődőket. Ezenfelül ha nem is minden héten, de időnként megrendezésre kerül a Magtár Kvíz is, ahol pécsi és vallási témájú kérdések jelennek meg nagyobb arányban. A Downtown kvízről itt, a Magtárról itt találhattok információt. Túljelentkezés esetén a Magtár csütörtökön is tart kvízeket.

A két országos szintű kvíz közül a Quiznight idén csak januárban indul, a tavaly nagyon népszerű Quizzone bajnokság viszont már elindult. Mint azt már megszokhattátok, a Quizzone kvízekre a szerdai napokon kerül sor, ám az eddigiekkel ellentétben nem egy, hanem egyszerre, egy időben két helyszínen, a Váradi Antal utcában található Kijáratban, és a Király utca szívében fellelhető Nappaliban. A kérdéssor minden alkalommal megegyezik, így ha az egyik helyszín már betelt, a másikra nyugodtan lehet jelentkezni. Magáról a bajnokságról itt találhattok információt.

Kísérleti jelleggel megindította a saját kvízét a Kalamáris étterem is a Zsolnay szobor mellett. Az étteremben péntek esténként lehet művelődni és megmérettetni magunkat. Megmondom őszintén ott még nem jártam, így nem tudom megítélni, hogy pontosan milyen, azt viszont tudom, hogy a mai napon is megtartásra kerül, tehát aki ki szeretné próbálni, még tud jelentkezni.

Bátorítok mindenki, aki érez ebben affinitást, hogy szervezzen csapatot és próbálja ki magát a kvízeken, nagy élmény lesz, amivel segíteni tudjátok a vendéglátósokat a nehéz helyzetükben!