Miklósa Erika és a köztévé között közel tíz éves munka után szakad meg a kapcsolat. A világhírű magyar operaénekesnő az elmúlt hetekben vállalta el, hogy az RTL-n futó The Voice zsűritagja legyen. A Blikk információi szerint ez az oka annak, hogy a köztévé megvált az operaénekestől. A lap információit az MTVA is megerősítette.

Miklósa Erikát az elmúlt években a köztévé számosában műsorában láthatták a nézők, többek között ő vezette a Partitúrát, és A magyar zene történetét, 2014 óta a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató verseny zsűri elnöke is ő volt. Sőt, az operaénekesnőt a csatorna reklámarcaként is megjelentették.

A Blikk kérdésére az MTVA megerősítette, hogy ennek – legalábbis egyelőre – vége:

„Tekintettel arra, hogy Művésznő egy másik televíziós csatornánál vállalt műsorvezetői feladatot, ezért egyelőre közös produkciót nem tervezünk. Vendégként azonban természetesen a továbbiakban is örömmel látjuk műsorainkban” – adott választ a közmédia sajtóosztálya.

2023 május 3-án jelentette be, az RTL Klub, hogy a The Voice című zenei tehetségkutató zsűritagjai Miklósa Erika operaénekesnő, Trokán Nóra színésznő, Curtis és Manuel lesznek. A kereskedelmi televízió műsora idén ősszel indul.

Miklósa Erika operaénekesnőt is megkereste a lap, aki visszafogottan annyit mondott az eset kapcsán, hogy: „az MTVA hivatott hivatalosan válaszolni a döntése kapcsán. Fantasztikus szerkesztők, kollégák vannak a köztelevízióban, biztosan dolgozunk még együtt a jövőben”

Forrás: telex.hu, index.hu, blikk.hu

Miklósa Erika a közösségi oldalán köszönte meg a születésnapi jókívánságokat.