A Tettye vendéglőről korábban már írtunk többször is. Egyszer egy Márton napi ételükről, egyszer egy összehasonlító cikk keretében egy csirkés ételükről is. Akkor néhányan felrótták nekem, hogy két olyan ételt vetettem össze, ami nem ugyanaz, és ez így nem reális. Magam részéről nem értek egyet ezekkel a kritikákkal (a legtöbb szakácsversenyen nem ugyanazokat az ételeket kell készíteni, mégis össze lehet őket hasonlítani), viszont olyan szinten beültették a bogarat a fülembe, hogy megfogadtam, hogyha legközelebb a Tettyén járok, marhaételt fogok enni. Erre hétvégén került sor, egyik rokonom szülinapján.

Amit választottam ezúttal egy vadragu leves, amit unokatesómmal ketten ettünk, és egy sült-párolt marha vörösboros áfonyamártással, valamint burgonyafánkkal. Meg kell említenem, hogy bár a rendelésfelvétel nem volt valami gyors, utána az ételek elkészítése és szervírozása a nagyszámú vendég ellenére kifejezetten gyors volt.

A vadragu leves fantasztikusan jó volt. Állagában sűrű, néha inkább már pörköltnek éreztem, viszont nem spóroltak benne semmivel. A benne lévő hús is nagyon ízletes. Engem egyedül a gomba zavart, de nem azért, mert rosszul készítették el, hanem azért, mert egész egyszerűen nem szeretem a gombát. De ezért jó, ha az ember nem egyedül eszi, és aki vele van, az meg imádja :). Azt azért még megjegyezném, hogy azért egy eléggé tartalmas és laktató adag. Tehát ezután csak valami kevésbé nehéz főételt ajánlok (vagy csak fél adagot kérjenek).

A főétel is ránézésre igen mutatós volt, és a mennyiséggel sem spóroltak. A sült-párolt marha jó ízű, és aminek örültem, hogy nem száradt ki, mert ezt a húst azért egészen könnyű kiszárítani, de amikor egy olyan szeletet kóstoltam, amihez nem volt mártás, akkor sem éreztem azt, hogy kellemetlenül száraz lenne. Egy szó mint száz ízletes volt.

A vörösboros-áfonyás mártás egy váltás a régebbihez képest, mert édesapám és nagymamám ettek már itt ilyen ételt, de akkor erdei gyümölcsös szószt adtak hozzá. Ez szerintem jobb választás, az erdei gyümölcsös nekem túlontúl savanyú volt, amikor megkóstoltam, ez egy édeskésebb irány, de mégis fűszeres, nagyon jól illik a marhához. És a legkevésbé sem volt elsózva. A fánk egy hagyományos burgonyafánk volt, természetesen kissé sósabban, mint amit desszertként szoktunk enni, tökéletes köret hozzá.

Mindent összevetve egy nagyon jó ételt kaptam, és bár nem a legolcsóbb ételük (4.900 forint), de minden fillérét megéri. Én csak bátorítani tudok mindenkit, hogy próbálja ki nyugodtan!

Az étterem weboldala itt, a Facebook-oldala itt található.