2023. június 10-én tartották meg Pécsett a Pécsi Egyházmegye hitoktatási napját, amelyen a katekéták közösen adtak hálát az elmúlt tanév kegyelmeiért. A 2023-as Te Deum alkalmából adták át az idei évben is a Dulánszky Nándor-díjat, a kiemelkedő szolgálatot végző katekétáknak. 

Hagyományosan a hálaadás és a találkozás ünnepeként ünneplik a hitoktatás napját a Pécsi Egyházmegyében. Az ünnep méltó módon Te Deum szentmisével kezdődött a Pécsi Székesegyházban, melyet Máger Róbert püspöki irodaigazgató celebrált dr. Cziglányi Zsolt kozármislenyi plébános koncelebrálásával és Csullag Gábor dombóvári állandó diakónus szolgálatával.

A hitoktatás napján tartott ünnepi szentmise zárásaként Máger Róbert püspöki irodaigazgató és Sipos Edit, a Pécsi Egyházmegye hitoktatási munkatársa adta át a kiemelkedő katekéta életpályája elismerésére a 2013-ban alapított Dulánszky Nándor hitoktatói díjat. A díjat az a katekéta kaphatja, aki köztiszteletben áll és hitelesen képviseli a katolikus nevelés ügyét, környezete által elismert személyiség, kiváló szakmai felkészültségű, példaadó emberi magatartás, hivatástudat, gyermekszeretet jellemzi, eredményes a hitoktatásban, nevelésben, a katolikus hitoktatás ügyét az oktatás keretein túlmutatóan szolgálja, az egyház életében aktívan részt vállal.

A Dulánszky Nándor hitoktatói díjat 2023-ban Tiborczné Somogyi Éva kozármislenyi hitoktató (a nyitóképen balról a negyedik) kapta.

A hitoktatás napján tartott ünnep alkalmából búcsúztatták azokat a katekétákat is, akik a következő tanévben nyugállományba vonulnak vagy egyéb okok miatt vonulnak vissza a szolgálattól. Ők pedig dr. Ribáné Fülöp Erika Dombóvár, Nagy Mária Gabriella (Pécs), Zomi Istvánné Fonyó Lúcia (Pécs) és Fazekas Ferencné (Iregszemcse).

Forrás: pecsiegyhazmegye.hu

Napi friss híreket kereshet a bahir.hu oldalon.