A 24.hu ma reggeli írásában arról számol be, hogy vizsgálat indul a recski iszaplavina miatt, miután közel ötven embert kellett a nagy esőzések után kitelepíteni az otthonukból. Az írásban beszámolnak arról is, hogy például Kósa Lajos barátjának bányája például máris leadta a saját jelentését az iszaplavina ügyében vizsgálódó állami szervnek. Egyelőre arról még a kormányzati narratíva hallgat, hogy szóba jöhet-e vajon a bánya felelőssége.

A 24.hu a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságától (SZTFH) kapott tájékoztatást arról, hogy megindult a vizsgálat a recski kőbányát érintő iszaplavina ügyében.

Az SZTFH elég szűkszavúan adott válaszában rámutat:: „recski eset feltárására az országos bányakapitány azonnali vizsgálatot rendelt el, melynek lezárultáig további információt nem tudunk megosztani.”

A teljes írást IDE kattintva olvashatja el.

Az előzményekről annyit, hogy a június első hetében lezúduló esőzések következtében elmosta az utcát a sárlavina Recsken. A Hunyadi utcát a közelben lévő bánya felől érkező sár lepte el. Az agyagos iszappal elöntött utcában élők közül több családnak is el kellett hagynia otthonát.

Nézzék meg az LMP június 12-i helyszíni beszámolóját is a recski iszaplavina utáni állapotokról: