Rockenbauer Pál születésének 90. évfordulója alkalmából megrendezett emlékév eseményeihez csatlakozva a Magyar Természetjáró Szövetség, a Hosszúhetényi Turista Egyesület, a Mecsekerdő Zrt., valamint Zengővárkony Önkormányzata közreműködésével megújult Rockenbauer Pál sírjának környezete. – olvasható a Magyar Természetjáró Szövetség honlapján és közösségi oldalán.

A megújulást követően a sír mellett egy új pad várja az emlékezőket, új tájékoztató tábla is került a sírhely mellé, ami az elhelyezésre szánt kegyeleti koszorúk tartósabb elhelyezését is segíti a jövőben.

A hazai természetjárás közismert és népszerűsítőjének, és a kéktúrázás zászlóvivőjének sírja a Mecsek déli lábánál, a zengővárkonyi szelídgesztenyésben található. A vörös márvány kőtömbbel jelölt sírhely most egy igazán méltó környezetet kapott.

A hazai természetjárás filmes népszerűsítőjének sírhelye a Rockenbauer Pálról elnevezett Dél-dunántúli Kéktúra útvonalán található.

Rockenbauer Pál (1933–1987) természetjáró, világutazó, televíziós műsorvezető az Országos Kéktúráról forgatott „Másfélmillió lépés Magyarországon” című sorozat készítőjeként egy egész generáció számára tette vonzóvá a túrázást és a vándortáborozást a természetjárás hitelesen bemutatott hangulatán, szépségein és nehézségein keresztül. Később a Dél-Dunántúlon folytatták a sorozatot. Emléke előtt tisztelegve róla nevezték el a Dél-Dunántúli Kéktúrát is.

Forrás: mtzs.org

Fotó: mtsz.org

Mindig aktuális zöld híreket talál a bahir.hu oldalon.