Az előző évekhez hasonlóan idén is nyári tábort tartottak Fekeden. A tábor szervezője ezúttal is a falu alpolgármestere Peck Tibor, és felesége, Réka voltak, szervezőtársaik pedig Tillmann Kinga, valamint szerkesztőtársunk, Szabó András voltak.

Minden évben a tábor valamilyen tematika köré épül, amely idén a zene volt, a gyerekek számos dalt megtanultak hangszeren eljátszani, amit a tábor végén egy falunak adott koncert keretében mutattak be. Ebben segítségükre volt a pécsváradi iskola néhány zenetanára is.

E mellett azonban már programok voltak, a gyerekek hangszereket készíthettek, gazdaságokat látogathattak meg, egész napos kirándulást szerveztek nekik Bátaapátiba, sőt, egy délután a nagyobbak még íjászatban is kipróbálhatták magukat.

A szervezők számára a nagy létszámú csapat mellett külön nehézséget okozott, hogy ezúttal az életkor is eléggé változatosan alakult, a legkisebb táborozók alig töltötték be az 5. évüket, a legnagyobbak pedig már a 18-at is. Ezért vegyes csoportba osztották a gyerekeket, hogy az idősebbek vigyázzanak a kisebbekre.

A tábort a szokásos liturgia zárta, valamint a kisebbeknek volt lehetősége egy légvárban eltöltenie egy órát. Az esemény bár sok munkával járt, de óriási sikerrel zárult, a szervezők már készülnek a következő, jövő évi táborra.