A 24.hu ma kora reggeli írásában tette közzé a hírt, hogy Iránban felakasztottak két férfit, akik a tavaly októberi siíta szentély elleni, 13 ember életét követelő robbantás elkövetői között voltak, Mohammad Ramez Rashidit és Naeem Hashem Ghotalit.

A szentély elleni merényletben elítélt két férfi a tárgyalás során bevallotta, hogy kapcsolatban álltak az Iszlám Állam afganisztáni dzsihadistákkal, és segítettek nekik kitervelni, majd végrehajtani a sirázi szentély elleni merényletet.

A 24.hu írásában hivatkozik az iráni IRNA hírügynökség beszámolójára, amelyben látható egy fénykép is a tárgyalásról, valamint arról is, ahogy az egyik, későbbiekben az életét vesztő elkövető gépkarabélyt tart kezében a sitázi kegyhelyen.

Már korábban is hajtott végre terrortámadást Iránban az Iszlám Állam dzsihadista szervezet. Ők felelnek többek között a teheráni 2017-es duplaattakért, mely során egyszerre érte támadás a teheráni parlamentet, és az egykori iráni forradalmi vezető, Ruhollah Khomeini ajatollah mauzóleumát – a két akcióban akkor összesen tizenheten haltak meg.

Kulturális hírekből is válogathat a bahir.hu oldalon.