El sem hinnénk, hogy ilyesmi egyáltalán megtörténhet, de ez a hajmeresztő dolog nem először fordult elő a fővárosi játszótereken. A nem mindennapi esetről az egyik népszerű újpesti Facebook-csoport számolt be a közelmúltban. – hívta fel a figyelmet a hírre a Metropol.

Antidepresszánsokat szórtak szét felelőtlen emberek az újpalotai játszótereken.

A kisgyerekek az önfeledt játék közben olyan gyógyszereket találtak, amelyek nagy veszélyt jelentenek az egészségükre. A szülők azt is közzé tették, hogy sajnos nem ez az első eset, hogy nagy mennyiségű, gyermekekre veszélyes gyógyszert szórtak szét egy újpalotai játszótéren.  

A szétszórt gyógyszerekre egy kisgyerek talált rá játék közben, és mutatta meg azokat az anyukájának.

A szülők azon háborodtak fel leginkább, és attól félnek a legjobban, hogy valaki szándékosan tette oda az antidepresszánsokat, mivel ez már nem az első ilyen eset, amivel találkoztak. 

A budapesti Kontyfa utcai játszótéren az elmúlt hónapban két egymást követő napon is elszórt gyógyszerekre bukkantak a gyerekek a park területén. A szerencsétlen esetek előtt pár héttel, s ugyanebben a kerületben, a Hartyán játszótéren ugyan ilyen körülmények között szintén gyanús gyógyszereket találtak az ott játszadozó gyerekek. 

Jelenleg olyan erős a félelem a szülőkben, mert most a nyári szünidőben attól tartanak, hogy a játszadozó gyermekeik egyszerűen cukorkának nézik a színes tablettákat, és azokat a szájukba veszik. Így aztán hiába van itt a vakáció és a jó idő, nem tudják leengedni a gyerekeket a játszótérre, mert egyszerűen nem érzik őket ott biztonságban.

Fotónk illusztráció!