Tavalyi évben magam is markáns kritikát fogalmaztam meg a városvezetés felé, hogy a buszközlekedést egyáltalán nem bővítették a Fény Fesztivál alatt. Idén azt ígérték, hogy változtatni fognak rajta, ezért miután tegnap háromnegyed 11-kor értem haza Budapestről, úgy döntöttem, picit a városba maradok és figyelek a buszközlekedést.

Örömmel láttam, hogy egyértelműen van javulás. A háromnegyed 11 és fél 12 közötti időszakban elvileg 2 darab 973-as busz jár Kertváros felé. Ezúttal egy 3-as meg egy 6-os buszt is láttam, mindezt úgy, hogy közben megnéztem az Árkádban lévő látványosságokat, tehát lehet, hogy van, ami elkerülte a figyelmem. A másik, ami nagy pozitív, hogy mind a 4 busz csuklós volt. Ez így azt mondom, hogy legalább 6-7-szerese volt a tavalyi kapacitásnak, ez mindenképpen előrelépés.

Hogy összességében elegendő volt-e mindez, arra a „határeset” kifejezést tudnám használni. A 3-as busz, amire én felszálltam elég rendesen tele volt akkor, amikor mentem. Mondjuk tegyük hozzá, nem úgy tele, mint tavaly, hogy egyes megállóknál fizikai képtelenség volt felszállni, csak úgy, mint mondjuk egy csúcsidőszakban lévő busz. De úgy az Árnyas út környékére már egész korrekt volt a helyzet. Amire még kaptam panaszt ismerősöktől, hogy bár Uránváros és Kertváros egész jól be csatornázva az este, a keleti városrészre ugyanez nem mondható el, ott szinte semmivel nem járt több busz.

Összességében azért az mondható, hogy az idei Fényfesztiválon azért a buszközlekedés sokkal jobban lett megszervezve, mint tavaly.