Méltatlan a polgármesteri tisztségre Versend első embere – írja az RTL. Kárász Istvánt nemrég gazdasági csalás miatt jogerősen elítélték, a napokban pedig azt is kimondta a bíróság, hogy méltatlanná vált a baranyai település vezetésére. A csatorna a Híradóban külön foglalkozott a versendi polgármester ügyével, aki a helyiek szerint teljesen eladósítja a települést.

A helyi ellenzék szerint a közétkeztetés és az önkormányzati dolgozók bére is veszélybe került. A polgármester fiktív önkormányzati beruházásokat fizetett ki közpénzből. 4,5 millió forintot vett fel az önkormányzat házipénztárából olyan munkákra, amiket senki sem végzett el, a pénzt elosztotta egy társával és eltették. Emiatt aztán tavasszal gazdasági csalás miatt egy év börtönre ítélték Kárász Istvánt, két év próbaidőre felfüggesztve.

Kárásznak már korábban is gondja adódott a hatóságokkal. 2011-ben csődöt jelentett, miközben a közmunkaprogramban úgy foglalkoztatott embereket, hogy ők erről nem is tudtak. Akkor költségvetési csalás miatt indítottak nyomozást ellene.

A Pécsi Törvényszék szóvivője, Barkaszi Attila azt mondta a híradónak, hogy Kárász István méltatlan a polgármesteri pozícióra, vagyis megszűnik a tisztsége. A következő választáson nem is indulhat el.