Rengeteg mindenre jó a mosogatógép-tabletta, nem csak a gépi használatra

Akinek van mosogatógépe, az tudja, hogy a használatával rengeteg időt megspórolhat. Sokan vásárolják különböző márkájú tablettákat amelyek szebbé, fényesebbé varázsolják az edényeinket. De lehet azt csak kevesen gondolják, hogy mi mindenre lehet még jó a tabletta, amit eddig sokan csak a mosogatásra használtak.

A tabletta számos más tiszttó tevékenységre is alkalmas. Az interneten, közösségi felületeken többféle cikk és videó is terjed, melyek bemutatják a különböző lehetőségeket. Erről írt a streetkitchen.hu is. Ezek szerint alkalmas hűtőszekrény és fuga tisztítására, de a kerti bútorokat is könnyebb megszabadítani a szennyeződésektől. Ez utóbbihoz annyit kell tenni, hogy a tisztítandó bútorok mennyiségétől függően 2-3 tablettát forró vízben fel kell oldani. Majd egy nagyobb szórófejes flakonba önteni, és a feloldódás után, 1-2 mokkáskanál szódabikarbónát kell hozzátenni. Aztán nincs is más dolga az embernek, mint befújni a bútorokat, majd dörzsölni az elszíneződéseket egy szivaccsal. Ennyi az egész!

De a mosogatógép-tabletta alkalmas fuga tisztításra, vagy a foltos vázák, bögrék, illetve az erősen elszennyeződött fazekak lábosok tisztítására is. Ehhez azt kell csinálni, hogy a tablettát feloldani meleg vízben, majd beleönteni az edénybe, és alacsony lángon fel kell tenni melegedni. Amikor már forró, csak félre kell tenni és állni hagyni. ezt követően könnyen letörölhető!

Jó házi munkát kívánunk!