A Boci és Pipi étteremben még a nyitásakor jártam, azóta viszonylag ritkán mentem oda. Most a héten azonban egy kvíz előtti gyors vacsorára beugrottam. Mivel sok időm nem volt, egy egyszerű gyrost kértem, amit kézben el tudtam vinni. A kínálat ennél sokkal szélesebb, reggeli ételek, burgerek, bagettek, rántott és sült húsok és még sok minden más is szerepel a repertoárban, tehát aki betér, biztosan tud valami izgalmasat választani.

Maga a hely kicsi, de kulturált, és természetesen a klasszikus mese képei szerepelnek nagyon sok helyen, a sótartók egy része is boci formájú volt, ez külön tetszett, tényleg hangulatos. Ahhoz képest, hogy egy gyrost kértem, picit többet kellett várakoznom (kb. 10-12 percet), de ez azért van, mert itt nem nyársról vágtak le húst, hanem akkor sütötték. Úgyhogy ezzel nincs baj, ehhez képest még egész gyors is volt.

A gyros tetején egy adag hús, meg a csípős szósz volt. A csípőssel kezdtem a kóstolást és szögezzük le: ez rendesen csíp. Azoknak tudom ajánlani, akik tényleg szeretik a csípőset, akik csak azt szeretik, ha egy picit csíp a gyros, azoknak inkább azt ajánlom, hogy ne kérjenek belőle! A csípősség mellett kicsit sós és egy pikáns háttér ízt is éreztem mellé, ugyanakkor nem tudok attól az érzéstől szabadulni, hogy ezt valahol, valamikor már ettem. Tehát szerintem nem egy helyben készített szósz. Ha tévedek, akkor elnézést és javítom, de nekem ez volt az érzésem.

Utána jött a hús. Azon nem akadok fenn, hogy nem „nyársas” hús, ezt sok másik étterem így csinálja. Volt azonban két dolog, ami mellett nehezebben tudok elmenni. Az egyik, hogy egy picit túlkészült, pár falaton már egy kis égett ízt is éreztem, illetve a másik, hogy intenzíven volt fűszerezve, de sóból is sokat használtak. Márpedig ha két sós elemet egyben kóstolunk, az összességében még inkább sósnak hat, illetve a csípősség érzését is felerősíti. Így nekem a hús és a csípős szósz együtt kóstolása konkrétan kellemetlen volt.

Amikor ez a felső réteg után eljutottam a zöldségekhez, akkor azért javult a helyzet. Az a kis frissesség, illetve a kevesebb csípős szósz segített a húson, a zöldségekkel együtt már jóval kellemesebbnek éreztem a fűszerezését is, és ezt egészítette ki a zöldfűszeres szósz, ami szintén finom, viszont nekem ízeiben kissé visszafogott, picit néha azt éreztem, hogy elnyomja a többi elem. Visszatérve a zöldségekre, az még egy piros pont, hogy jó sokat tettek belőlük, nem spóroltak vele. De ez az egész ételre igaz, mindenből elég szép mennyiséget tettek bele. Végére hagytam a pitát, ami ízében oké, de nekem egy picit száraznak tűnt.

A végére azért szeretnék valamit leírni, alapvetően a tisztázás szándékával: amikor én cikket írok egy kóstolásomról, azt sosem az étel elfogyasztása után vagy közben döntöm el. Már azelőtt eldöntöm, hogy írni fogok, mielőtt bemegyek enni, és akár jó, akár rossz az élmény, azt leírom. Viszont ez mindig az aznapi kóstolás után születik meg. Ezt azért tartottam fontosnak leírni, mert sajnos, mint az olvasható, ez az étel nem nyűgözött le. Ez persze nem azt jelenti, hogy a hely objektíve rossz, lehet csak épp rossz napot fogtak ki, amikor ott jártam, vagy ha egy másik ételt választok, egy sokkal jobb kép alakul ki. Sajnálom, és remélem, hogy legközelebb jobb élményekkel távozok és hogy azért valamit tudnak építkezni ebből a cikkből is.

A hely elérhetőségei:

Cím: 7624 Pécs, Megyeri tér.

A facebook-oldala itt megtekinthető.