Általában a Tescok és más bevásárlóközpontok melletti bódékban lévő kebabosokkal kapcsolatban sztereotíp érzéseket táplálok, nem ettem még igazán jót ilyen helyen. A Kincses úti Tesconál lévő Kebab Boxról azonban annyi jót olvastam, hogy már csak ezért is nagy presszió volt rajtam, hogy próbáljam ki. És egy ilyen jelzésre azért sosem mondok nemet. Még akkor sem, ha egyébként Kertvárosban ritkán eszem étteremben (hiszen én is kertvárosi vagyok, ha itt vagyok, inkább otthon eszek). Erre szombaton került sor.

Maga a Box csak egy asztalból áll, ami fogyasztási hely, így inkább elvitelre alkalmas a helyszín. Mivel attól nem kellett félnem, hogy kihűl a kaja, és nem lakok messze, én is az elvitel mellett döntöttem.  Emiatt úgy gondoltam, hogy megkóstolom a kebab menüt, ami kebabból, egy adag hasábburgonyából és egy dobozos üdítőből áll. Ez 3.350 forintot kóstál. Az üdítőt végülis megittam helyben. (Ezzel kapcsolatban egy kritika: a hűtő nem igazán hűtött, nem éreztem igazán hidegnek az italt. De ez csak apróság, nyilván a lényeg nem ez.)

Miután hazaértem, megkóstoltam az ételt. A krumpli alapvetően rendben volt, sómennyisége tök oké, sütése is rendben (nekem picit sok is, de ez ízlése kérdése), mennyisége átlagos, nincs vele baj, de azért ez önmagában még nem hozza meg a kedvem semmihez.

A kebab viszont más téma, az nagyon nagy pozitív csalódás volt, minden nagyobb leégés veszélye nélkül ki merem jelenteni, hogy az egyik legfinomabb a városban. A helyben sütött pitákkal engem mindig meg lehet venni, itt az készült, friss volt, ropogós, enyhén édeskés, nálam nagyon működött. Remek alapja az ételnek. A hús is nagyon jó, én a csirkét kóstoltam, omlós, fűszeres, egyszerűen finom, de nagyon.

A szószok kapcsán is éreztem egyediséget. A csípős fogott meg különösen. Szögezzük le, rendesen csíp, gyerekeknek ezt sem tudom ajánlani, viszont a csípősség mellett ott van egy édes, de mégis friss érzést adó háttéríz, ami nekem nagyon bejött, a csípősség nem elnyomta a többi ízt, hanem kiegészítette azokat és ez mindig pozitív. A joghurtos szósz is ízlett, savanykás, fűszeres, a nyári időben kimondottan kellemes volt. A zöldségekről sok extrát nem tudok mondani, elég annyi, hogy rendben vannak, mind minőségileg, mind mennyiségileg.

Összességében nagyon jól laktam ezzel az étellel, és nagyon ízlett, szóval pozitív a véleményem. Az egyetlen dilemmám a menüárral volt kapcsolatos. A kebavb magában 2.100 forintba került volna, és bár ez nem a legolcsóbb, a minősége és a mennyisége alapján ez nekem bőven rendben volt. De a +1.250 forint a hasábburgonyára meg egy 0.33-as üdítőre…ezt megmondom őszintén kicsit keveselltem, értem én, hogy étlap szerint drágább lett volna, de valahogy nem éreztem, hogy ennyit ért volna ez az extra. De maga a kebab az nagyon jó, amiatt még biztos fogok jönni.

A hely facebook-oldala itt található.