A BL-csoportkör sorsolásakor mindenki elkönyvelte, hogy az első forduló a Fradinak nem okoz gondot Kí Klaksvík. A múlt heti idegenbeli 0-0 már egy intő jel volt, de ezt még sokan betudták a körülményeknek (műfű, hosszú utazás). Ám arra, ami ma történt, talán senki sem számított.

Már a 10. percben bajba került a Ferencváros, amikor a védők összehoztak egy (teljesen jogos) tizenegyest, amelyet a 11. percben Frederiksberg értékesített. A Fradi ezután próbált kezdeményezni, ám a támadójátéka meddő volt, komoly helyzeteket nem tudott kialakítani. Nem úgy az ellenfél, akik egy kontrából, némi szerencsével ugyan, de megszerezték a második gólt, szintén Frederiksberg révén. És nem múlt el a félidő újabb védelmi hiba nélkül, a hosszabbításban Dibusz hibáját kihasználva Kassi megszerezte a harmadikat.

A második félidőben a Fradi birtokolta a labdát többet, ám alig-alig voltak képesek eltalálni a kaput, miközben a vendégek több kontrából akár egy negyedik gólt is tudtak szerezni (itt Dibusz többször nagyot védett). Így marad a 0-3-as végeredmény.

Ezzel a Ferencváros kiesett a Bajnokok Ligájából, sőt, az Európa-Ligából is, egyetlen reményük a Konferencia-Liga csoportköre, ebbe azonban csak úgy juthatnak be, ha a következő 3 összecsapást megnyerik. Az első ellenfelük az ír bajnok Shamrock Rovers lesz, akik szintén némi meglepetésre estek ki az izlandi Breiðablik ellen. A két csapat ismeri egymást, tavaly az Európa-Liga csoportkörbe jutásért küzdött meg a két csapat, akkor itthon a Fradi 4-0-lal gyakorlatilag eldöntötte a mérkőzést, és már az idegenbeli 1-0-ás vereség is belefért.

Az ír csapat játékoskerete alig haladja meg a 4 millio Eurót, így papíron a Fradi az egyértelmű esélyes. A baj csak az, hogy ez a mérkőzés előtt is ezt mondtuk.

Borítókép forrása: infostart.hu