A budapesti tenisztorna mindig jó lehetőség a feltörekvő, fiatal magyar teniszezőinknek, ugyanis szabadkártyával olyan versenyzők is elindulhatnak rajta, akik egyébként eddigi eredményeik alapján csak kisebb versenyeken vehetnének részt. Ami azonban tegnap történt, az könnyen beárnyékolhatja az egész idei eseményt.

A mérkőzésen a fiatal magyar teniszező Tóth Amarissa Kiara a második kiemelt kínai Shuai Zhang ellen játszott, ám a mérkőzés nem tartott sokáig. Az első szettnél 5-5-ös állásnál ugyanis a vonalbíró tévesen a magyar versenyzőnek adott meg egy pontot, ami a videó alapján teljesen egyértelműen vonalon belül volt. Ugyanakkor a budapesti pályán nincs challenge, így ilyenkor a labda által a salakon hagyott nyomot lehet utólag megnézni, ám a bíró ez alapján úgy ítélte meg, hogy nem kell megváltoztatni a döntést.

A mérkőzés folytatódott tovább, ám két adogatást követően ismét egy vonalgyanús eset történt, ám itt már a lehetőség sem volt meg arra, hogy a bíró megnézze a salaknyomot, ugyanis a magyar versenyző elsöpörte azt, mielőtt a vonalbíró megnézhette volna. A kínai versenyző ismét reklamált, mire a közönség először egy bekiabálással, majd kifütyüléssel „jutalmazta” a sportszerűség mellett jogosan kardoskodó kínai versenyzőt, aki ezt követően dühében visszalépett, amire Tóth ünnepléssel reagált.

A 444 beszámolója szerint az eset bejárta a nemzetközi sajtót. „Szörnyű, egyszerűen szörnyű” – írja posztjában a Tennis Letter, de számos más tweetben is kiakadt a teniszrajongók (van, aki szerint Toth produkciója „új mélypont a teniszsportban„), és a szép magyar teljesítményről megemlékezett a New York Post, valamint a Foxsport is.