A Telex a mai írásában rámutat, hogy a Debrecen környéki településekre az utóbbi időszakban sok munkás érkezett az EU-n kívülről. Az elszállásolt vendégmunkásoknak úgy tűnik, hogy egy cseppet sem örülnek a környéken élők. A munkások érkezése azzal köthető össze, hogy a közelmúltban több Debrecen környéki óriásberuházást is bejelentett a kormány.
A hajdúszoboszlóiak értetlenül állnak a tény előtt, hogy rengeteg külföldi vendégmunkás érkezett a városukba. – tudósított ma a településen érezhető feszültségről a Telex.

Meglepődtek, mert korábban azt hallották: egyetlen migráns se teheti be a lábát az Magyarországra.

Egy hangyányit mára változott a helyzet: ugyanis Orbán Viktor szerint 500 ezer új munkásra lesz szükség hazánkban. Azóta a hajdúszoboszlóiak egymást rémisztgetik, hogy rabolni, erőszakolni, ölni fognak a külföldiek, de a rendőrséghez eddig egyetlen bejelentés sem érkezett ilyesmiről. Mindez persze erősen köszönhető az elmúlt nyolc év kormányzati kommunikációjából.

„Mi nem hívtunk ide soha senkit se vendégmunkásnak, se semmilyen más okból, hogy itt éljenek velünk.” – nyilatkozta még 2017-ben Orbán Viktor a Kossuth Rádióban.

A Telex teljes írását a Hajdúszoboszlón kialakult hangulatról, a debreceni óriás beruházás kapcsán IDE kattintva olvashat.