Halálra éheztette magát egy 39 éves vegán influenszer. A barátai elmondása szerint a nő már alig tudott járni, de nem tudták rávenni, hogy orvoshoz forduljon. – írja az index.

A 39 éves Zhanna Samsonova tíz éve vegán életmódot folytatott, amelyben kizárólag nyers gyümölcsöket és zöldségeket, napraforgócsírát, valamint gyümölcsturmixokat fogyasztott. Az extrém diéta következtében azonban élete utolsó heteire annyira legyengült, hogy a barátai elmondása szerint már járni is alig tudott.

Daily Mail cikke szerint a tízezer Instagram-követővel rendelkező influenszer koleraszerű fertőzésben halt meg, amit a vegán étkezési szokásai csak tovább súlyosbítottak. Erről a nő édesanyja beszélt egy orosz lapnak. A lány halálnak okát azonban hivatalosan még nem erősítették meg.

Az orosz származású Szamszonova 17 éve utazgatott Ázsia-szerte, a családja most azon dolgozik, hogy a lányuk holttestét hazavihessék Oroszországba.

A lap beszámolója szerint voltak olyan időszakok is, amikor a lány száraz böjtöt tartott, ilyenkor napokig nem evett és nem ivott semmit. A barátai arról számoltak be, hiába kérlelték Szamszonovát, hogy forduljon orvoshoz, a lány nem volt hajlandó lemondani az életmódjáról.

Zsanna Szamszonova több mint 15 éve folytatott vegán életmódot, amelynek elején még alkalmanként halat és tejtermékeket is fogyasztott. Az étkezése azonban évről évre egyre extrémebbé vált, míg végül már csak nyers gyümölcsöt és zöldségeket fogyasztott.