Ma lenne 34 éves Jules Bianchi, az utolsó olyan Formula 1 versenyző, aki a versenypályán elszenvedett balesetben lelte halálát. Bianchi 1989 augusztus 3-án, Nizzában látta meg a napvilágot.

Formula 1-es karrierje 2010-ben vette kezdetét, amikor a Ferrari tesztpilótának szerződtette. Egy évvel később a Force India tesztpilótája lett. Versenyzőként 2013-ban a Marussia F1 Team színeiben mutatkozott be és a 19. helyet szerezte meg. Egy évvel később óriási meglepetésre a messze leggyengébb csapat színeiben 2 pontot is tudott szerezni Monacoban, ezzel valószínűleg a csapatot sikerült megmenteni.

Ugyanebben az évben Japánban Adrian Sutil autójának mentése közben nagy sebességgel az autót mentő darunak csapódott úgy, hogy az ütés a fejét érte. Az eset után megműtötték és több mint 9 hónapon keresztül kómában tartották, de az életét nem sikerült megmenteni.

Bianchi halálesete számos biztonsági intézkedés alapja lett a sportban. Ekkor vezették be a Virtuális Biztonsági Autó szabályát, elrendelték, hogy nem mehet munkagép a pályára, csak biztonsági autós fázis alatt, valamint ekkor kezdték el egy fejet védő ütközésvédelmi rendszer, a Glória kifejlesztését. Utóbbi eszközt ma már használják, és egyes vélemények szerint már Fernando Alonsonak, Romain Grosjeannak és Lewis Hamiltonnak is volt olyan balesete, ami az eszköz nélkül könnyen halálos kimenetelű lehetett volna.