Sajtóhírek szerint a szentgotthárdi pszichiátriai betegek otthonában erős ágyi poloska invázió miatt szenvednek a bentlakó betegek – írja az Átlátszó A lapnak nyilatkozó informátor szerint 2018 óta ilyen a helyzet, azóta csak tüneti kezeléseket alkalmaztak, a probléma rendre újra előkerül. Az Átlátszó még egy videót is kapott a sokkoló esetről:

Az LMP közleményt adott ki az esetről, szerintük ez azért fordulhat elő, mert a kormány másra költi a szociális hozzájárulási adót. Az LMP a helyzet mielőbbi megoldása érdekében írásbeli kérdéssel fordul az illetékes miniszterhez.

Mind az ápoltaknak, mind a szentgotthárdi pszichiátriai betegek otthonában dolgozóknak elfogadhatatlanok azok a körülmények, amik a kormány hibájából alakultak ki. A szociális hozzájárulási adóval mi kifizetjük, hogy normális rendszert kapjunk, de ezeket a pénzeket a kormány másra költi, ezért fordulhatott elő, hogy a szentgotthárdi intézményt ellepték az ágyi poloskák.

Az LMP ezért írásbeli kérdéssel fordul a kormányhoz, vállalják-e a felelősséget és hajlandóak-e azonnali hatállyal megoldani a problémát.