Egy Audi kombi sofőrje 2023. augusztus 6-án hajnal 3 óra körül Budapesten, a Petőfi hídon akart áthajtani, amikor a BRFK Közlekedésrendészeti Főosztály járőrei igazoltatni próbálták – írja a rendőrség.

A rendőrök a hídnál a Budára áthaladó járműforgalmat ellenőrizték, amikor az Audi vezetője a rendőri jelzés ellenére gyorsítani kezdett. A járőrök elléptek az autó elől, majd szolgálati gépkocsiba szálltak és megkülönböztető jelzéssel a menekülő Audi után mentek. A rendőrök tájékoztatták az ellenőrzésben részt vevő többi rendőri egységet a követett jármű irányáról, így az autót két perccel később, a gépkocsizó és motoros járőrök megállították a Fehérvári úton.

Az esetről videót is közzétettek:

Miután a sofőr megállt, még megpróbált átmászni a hátsó ülésre, azonban erre a mozzanatra már nem volt ideje, a rendőrök másodpercek alatt intézkedtek vele szemben. A gépkocsi átvizsgálása során rögtön kiderült a férfi igyekezetének összes indítéka. Az utastérben két, míg a kombi csomagtartójában további egy török állampolgár húzódott meg, akik  jogellenesen léptek be az ország területére. A három utastól a rendelkezésre álló adatok alapján fejenként 5 ezer eurós fuvardíjat kért a 18 éves szír állampolgárságú férfi, hogy illegálisan Németországba juttassa őket.