2023. augusztus 16-án, szerdán reggel 8 órai kezdéssel az északi szakaszra – a már elkészült kötőrétegre – terelik át a forgalmat és megkezdik az aszfaltozást a déli oldalon a Tüzér utcától a Megyeri térig 24 órás lezárás mellett, amely részletesen a következő területeket érinti:

 • Az aszfaltozás a Szigeti út déli oldalán zajlik, így a Kürt utca és a Megyeri tér közötti szakaszt a déli oldalon lezárják.
 • Felhívjuk a közlekedők figyelmét, hogy az aszfaltozás miatt ezen a napon 14 és 18 óra között a Megyeri téri ki- és behajtás nem lesz biztosított.
 • A helyreállítási munkálatok idején a munkaterület elkorlátozása az útpályának csak egyik oldalát érinti majd, ezért a Szigeti út északi oldalán a busz, a taxi és a célforgalom váltakozó irányban haladhat jelzőlámpás irányítás mellett. A jelzőberendezéseket az Erkel Ferenc utca és Szigeti út csatlakozásnál, valamint a Rókus utca – Szigeti út csomópontnál helyezik ki, utóbbi ütemezve átkerül a Nagy Jenő utca, Hungária utca csomóponthoz.
 • A többi jármű az eddigiekben érvényben lévő forgalmi rend szerinti elkerülőutakat használhatja.
 • Megtörténik a Tüzér utca aszfaltozása is a Szigeti úti csomóponttól déli irányba a Lidl útcsatlakozásáig, így az utca ezen szakaszára valamennyi jármű számára tilos a behajtás.
 • Mivel a nyugati városrész irányába közlekedő buszok ismét a kerülőút nélkül fognak ezen a napon közlekedni a Szigeti úton, ezért a Kürt utca előtti ideiglenes buszmegálló ismét üzemelni fog. Továbbá a 2-es és 102-es jelzésű autóbuszok is mindkét irányba 24 órán keresztül a Szigeti úton fognak közlekedni. A pontos részletekről a Tüke Busz Zrt. oldalán lehet tájékozódni. A Tüzér utca és a Szigeti út között továbbra is csak közvetetten lehet – a Lázár Vilmos utca és Erkel Ferenc utcán keresztül – közlekedni. 
 • Keleti irányból érkezve a korlátozásokkal érintett szakasz kikerülhető a Madách Imre utca felé.
 • A Honvéd utca déli része teljes szélességében le lesz zárva, a munkaterületen még a mentők sem haladhatnak át, így a Váci Mihály utca csatlakozásától délre zsákutcaként üzemel. 
 • A Huszár utca déli irányból zsákutcaként fog üzemelni.
 • A benzinkút személygépjárművek számára megközelíthető lesz a Szigeti úton keleti irányból. A kihajtás kizárólag a Váci Mihály utcából lesz engedélyezett. A taxiállomás az építés ideje alatt üzemelni fog.
 • A korlátozásokkal érintett szakaszon 30 km/ óra sebességkorlátozás lesz érvényben.

2023. augusztus 17-én, csütörtökön reggel 8 órai kezdéssel a déli oldali aszfaltra terelik a forgalmat és megkezdik az északi rész aszfaltozását a fejlesztési terület teljes hosszában 24 órás lezárás mellett, amely részletesen a következő területeket érinti:

 • Az aszfaltozás a Szigeti út északi oldalán zajlik, így a Kürt utca és a Megyeri tér közötti szakaszt az északi oldalon lezárják.
 • A helyreállítási munkálatok idején a munkaterület elkorlátozása az útpályának csak egyik oldalát érinti majd, ezért a Szigeti út déli oldalán a busz, a taxi és a célforgalom váltakozó irányban haladhat jelzőlámpás irányítás mellett.
 • A többi jármű az eddigiekben érvényben lévő forgalmi rend szerinti elkerülő utakat használhatja.
 • Az érintett autóbuszok a jelenlegi forgalmi rend szerint fognak közlekedni.
 • A benzinkút személygépjárművek számára megközelíthető lesz a Szigeti úton keleti irányból. A kihajtás kizárólag a Váci Mihály utcából lesz engedélyezett. A taxiállomás az építés ideje alatt üzemelni fog. Az említett két napot követően augusztus 18-án, a kerékpársáv kialakításának véglegesítése céljából és a piros aszfaltozások miatt is további, lokális forgalomkorlátozások várhatók kézi irányítás mellett.
 • Ez a folyamat érinteni fogja többek között a Tüzér utcát, az Erkel Ferenc utcát, a Honvéd utcát, a Huszár utcát, a Rókus utcát, valamint a leendő buszmegállókat. A korlátozásokat megfelelő táblák jelzik majd, de arra kérik a lakosságot, hogy az eddigi gyakorlatnak megfelelően fokozott figyelemmel közlekedjenek. Az aszfaltozásokat követően, 2023. augusztus 18-án, péntek délutántól visszaáll a forgalomkorlátozás a korábbi rövid – Mol benzinkút és a Lázár Vilmos utca közötti – szakaszra, és az útfejlesztés teljes hosszán megkezdődik az útburkolati jelek felfestése, az akna fedlapok szintbeemelése, a járdák aszfaltozása is.

Felhívják a gyalogosok figyelmét, hogy a gyalogosforgalom a Szigeti út déli oldalán nem lesz zavartalan előreláthatóan szeptember végéig, illetve a Fogászati Klinika előtti területen megközelítőleg szeptember 8-ig.

A Vállalkozó ütemterve szerint és a városvezetés kérésére az utat érintő korlátozások a Szigeti út környezetében augusztus végére teljesen befejeződnek és a szeptemberi iskolakezdésre a gépjárműforgalom ismét használhatja a felújított útszakasz összes forgalmi sávját. Ezáltal javulni fog a közlekedési helyzet és a felújított út biztonságosan használható lesz minden jármű számára.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata köszöni minden pécsi eddigi türelmét és együttműködését, amellyel a beruházás megvalósulását és ezáltal

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata sajtóközleménye