2023. szeptember 2-án, 13 órától kerül megrendezésre második alkalommal Mohácson, a Széchényi téren, a Nemzetiségi Vásár.

Mohács egy soknemzetiségű város, a magyarság mellett hosszú ideje élnek itt egymás mellett békességben, egyetértésben horvátok, németek, szerbek és romák.

Mohács nemzetiségi önkormányzatai, nemzetiségi civil szervezetei immár második alkalommal mutatják be gazdag kulturális örökségüket, illetve gasztronómiai értékeiket közös rendezvény keretében a nagyközönség számára.

Szeptember 2-án Mohács főtere, a Széchenyi tér, az egykori vásárok helyszíne szolgál színteréül a soknemzetiségű program kavalkádnak.

Az eseményen ezen a szeptember eleji szombaton megelevenedik az egykori vásári forgatagok hangulata, különféle standokon bemutatkoznak az egyes szereplők a rájuk jellemző népviseletekkel, mesterségekkel, szokásokkal.

Természetesen ebből a napból nem maradhat ki a gasztronómia sem, minden nemzetiség a kultúrája mellett, a hagyományos ételeivel is készül erre az alkalomra.

A színpadon a folklórműsor mellett, majd a kora estétől éjszakába nyúló nemzetiségi utcabálok színesítik a szeptemberi mohácsi programot.

PROGRAMOK:

13:00-14:00 Ünnepi szentmise a Fogadalmi Emléktemplomban,
14:00-19:00 Élő nemzetiségi műhelyek, kiállítások, vásár,
14:00-16:00 Kulturális kavalkád a színpadon I.,
16:00-16:30 Ünnepélyes megnyitó,
16:30-18:30 Kulturális kavalkád a színpadon II.,
19:00-02:30 Magyar, horvát, roma, szerb, sváb nemzetiségi utcabálok 45 perces váltásokban.

GASZTRONÓMIAI KÜLÖNLEGESSÉGEK:
A délután folyamán a nemzetiségek speciális ételei készülnek a helyszínen, melyek megvásárolhatóak lesznek.

A rendezvényre a belépés díjtalan!
A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják!