Baranya megye térségében, hétfőn folytatódik az alapvetően derült, napsütéses időjárás. Úgy néz ki, már országszerte 30 fok körül, de még jellemzően 35 fok alatt alakulnak a maximum hőmérsékleti értékek.
Gyenge, D-ies irányú lesz a légmozgás.
Éjszaka sem érkezik változás, marad a felhőtlen, csillagfényes égbolt és az eseménytelen időjárás. Tovább mérséklődik az éjszakai felfrissülés, a városokban egyre többfelé marad 20 fok körül a legalacsonyabb hőmérséklet.
A maximumán ugyan túl van a Perszeidák, de még mindig jó eséllyel láthatunk hullócsillagot.

Kedden tovább fokozódik a hőség. Helyenként, főként a déli, délkeleti országrészben már a 35 fokot is meghaladhatja a maximum érték.
Továbbra is alapvetően napsütéses idő lesz jellemző, de a gyenge vagy mérsékelt D-ies légáramlással magasabb nedvességtartalmú légtömeg érkezik térségünkbe.
Délután, elsősorban a délkeleti, keleti országrész felett gomolyfelhősödésre lehet számítani, majd este, éjjel a gomolyfelhőkből elvétve záporeső, zivatar is kialakulhat. Elsősorban a délkeleti, keleti térségben van ilyenre esély, de teljesen nem kizárható az előfordulása a középső országrészben sem. Az ország túlnyomó részén azonban csapadékmentesen telik az éjszaka.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):
hétfő délután 32,
kedd reggel 16,
kedd délután 34,
szerda reggel 16 fok körül alakul.

Forrás: EUMET