A történetek a legforgalmasabb busz- és villamosmegállók plakátfelületein lesznek olvashatók országszerte.

A Föld sorsáról és a klímaváltozásról is szólnak JCDecaux Álljon meg egy novellára! irodalmi pályázat nyertes történetei, amelyek a legforgalmasabb busz- és villamosmegállók plakátfelületein lesznek olvashatók országszerte.

    Idén több mint 1500 novella közül került ki az a húsz nyertes novella, amelyek alapján podcastsorozat is készült Vecsei H. Miklós és Balázsy Panna előadásában. Ezek a novellapályázat Spotify-oldalán érhetők el.
    A legjobb alkotásnak járó díjat Mayer Tünde Összecsiszolódás című novellája érdemelte ki. A második helyen Lendvai Zalán Anyám és a lefejezett csirke című írása végzett. Harmadikként pedig Somogyi Boglárka állhatott a dobogóra Fonalak című novellájával.
    Az idei pályamunkák között voltak utópisztikus és disztópikus írások is. Sokan nyúltak vissza az idősebb generációk tapasztalataihoz. Jelentősen csökkent a vallomásos történetek száma, de így is voltak olyan pályamunkák, amelyek a klímatudatosságon keresztül meséltek a szerelemről, vagy szülő-gyermek kapcsolatról. Arra is számtalan példát lehetett látni, hogyan próbáljuk a mindennapjaink részévé tenni a klímatudatosságot, legyen szó a garzonlakásban való zöldségtermesztésről, a tömegközlekedésről vagy a szelektív hulladékgyűjtésről.
    A zsűri elnöke Grecsó Krisztián volt, aki Vecsei H. Miklós színművésszel, Ürge-Vorsatz Diána klímakutatóval, Samu Tímeával, a JCDecaux vezérigazgatójával és Károlyi Zsuzsannával, az E.ON márka- és marketingvezetőjével választották ki a nyerteseket – áll a közleményben.

Forrás:MTI