A teljes kiégéstől is elmenekült

Nagy Dávid egy évvel ezelőtt úgy döntött elhagyja a tanári pályát és más foglalkozást keres. A döntésének két fő oka is volt, az egyik, hogy a fizetéséből nem tudta eltartani a családját. A másik ok pedig az volt, hogy úgy érezte nem tud már olyan színvonalon dolgozni, amit saját magától elvár. Nem akart teljesen kiégni. – adta hírül az RTL

Az egykori matematika és fizika szakos tanár sírásónak állt. Ez a foglalkozás saját bevallása szerint közel sem olyan stresszes és ebből a fizetésből tudja biztosítani a megélhetést a családjának. Nagy Dávid és felesége négy gyermeket nevelnek.

Sajnos több pedagógus jutott arra a döntésre az elmúlt időszakban, hogy elhagyja a pályát és más foglalkozást választ. Viszont Hoppál Péter egyik Fideszes baranyai országgyűlési képviselő ezt nem így gondolja. Szerinte sokan irigylik a pedagógusokat. „Amit megszavaztam törvényt, abban az szerepel, hogy sokan szeretnének olyan pozíciókat kapni ma Magyarországon, mint amilyeneket a mostani törvény biztosít a pedagógusoknak: 50 nap szabadságra növekedett a szabadnapok száma.” – fejtette ki Hoppál Péter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium miniszteri biztosa. Ahogyan ezt korábban megírtuk.