A védekezés fontos feladat

Korábban is okoztak már problémát az elszaporodott rágcsálók Komlón. Most azonban úgy tűnik, hogy egy embert meg is harapott egy példány. – Írta meg a 7300.HU

A rágcsálóirtás az előírások értelmében a társasházak feladata, de ebben az utcában többségében önkormányzati lakások találhatóak, így elképzelhető, hogy a városgondnokság érintett lehet.

Időközben az egyik önkormányzati képviselő tett lépéseket az ügyben és megkezdődött a rágcsálóirtás, melyről bővebben olvashatnak itt.

A patkányok az egérfélék családjába tartozó rágcsálók, melyek gyorsan szaporodnak és a nőstények 3-4 hetente akár 10 utódot is képesek a világra hozni. Számos betegséget terjesztenek, melyek a fertőzött levegő belélegzésével, a patkányok ürülékével és vizeletével való közvetlen érintkezéssel terjednek. De egyéb károkat is okozhatnak, hiszen megrághatnak szinte bármit megrághatnak. Számos felvilágosítást, védekezési tanácsot olvashatunk a különböző weboldalakon.

A védekezés fontos feladat! Ha patkányokat észlelünk azonnal meg kell kezdeni az irtást, mert rendkívüli mértékben képes elszaporodni. Ha közterületen patkányt látunk, azt mindenképpen érdemes jelezni az illetékes önkormányzatnak.