Orbán Viktor szombaton a Magyar Zene Házában az atlétikai világbajnokság tiszteletére rendezett műsoron és fogadáson vett részt, ahol sportvezetőkkel és sportdiplomatákkal találkozott – írja a 24.hu.

„Akik itt voltak az elmúlt napokban Budapesten, láthatták, hogy Magyarország ősi és modern, nemzeti és nyitott, láthatták, hogy milyenek igazából a magyarok: szenvedélyesek és tisztelettudóak, itt a sport szeretete és a sporthősök tisztelete felülír szinte mindent. Nem csoda, hogy ennyi kiváló sportrendezvényt láttunk már vendégül, csak az elmúlt pár évben voltak itt már vizes vb-k, vízilabda és úszó eb-k, volt vívó és judo-világbajnokság, kézilabda-eb, Giro d’Italia, Európa-liga döntő, s reméljük, hogy hamarosan Bajnokok Ligája döntő is” – fogalmazott a miniszterelnök, hozzátéve, ha ezt a listát összerakjuk, úgy tűnhet, hogy ha nem is egyszerre, de „több darabban” már mi is rendeztünk olimpiát.

Magyarország nyolcadik a nyári olimpiák összesített éremtáblázatán, mögöttünk nagyobb és népesebb nemzetek sorakoznak a rangsorban. Mindezt úgy, hogy az első tíz helyezett ország közül mi vagyunk az egyetlenek, akik még nem rendezhettek olimpiai játékokat. „Ez aligha maradhat így az idők végezetéig” – vélekedett Orbán Viktor.

Az olimpiarendezés mellett állt ki Németh Balázs, a Budapest 2023 Nzrt. vezérigazgatója, aki a közösségi oldalán az alábbit közölte:

A fotón három olyan ember, akik szeretnék, hogy MAGYARORSZÁG előbb-utóbb NYÁRI OLIMPIÁT RENDEZHESSEN! 👉 Bízom benne, hogy az elmúlt másfél hétben az atlétikai világbajnokság csodájával közelebb kerültünk az álomhoz.