Nyári szabadságomból visszatérve gondolkodtam, hogy írjak-e néhány helyről, ahol jártam. De végül úgy éreztem, hogy talán most már nincs értelme, inkább majd valamikor a következő szezon elején. Hiszen felesleges olyan élménybeszámolókat írnom, amelyeket legközelebb csak 8-9 hónap múlva látogathattok meg. Ugyanakkor az alsópáhoki Bobo Fun Parkra mindez nem igaz, az egész évben nyitva van és csak pár szabadtéri mászófal van, ami a rossz időben nem használható. Úgyhogy leírom, mit tapasztaltam ott.

Eleve picit gondolkodtam, hogy menjek-e oda vagy ne, mert a reklámanyagok alapján inkább gyerekeknek szóló helynek tűnt. Ugyanakkor egy ismerősöm, aki járt ott, meggyőzött, hogy szerinte érdekes tapasztalat. Azt is mondta, hogy érdemes előre foglalni, és ebben igaza volt. aki helyben akart bemenni, annak már nem volt helye, mert előre lefoglalták az aktuális időszakra az összes jegyet. Egyébként egy nap két ciklusban lehet menni, délelőtt 10-től 14 óráig, délután pedig 15-től 19 óráig.

Maga a 15 órás program egy kis zenés bemelegítővel kezdődött. Hát a nyitózene alapján ismét elgondolkodtam azon, hogy jó helyen vagyok-e. Ugyanakkor ez a közös bemelegítés egy tök jó dolog, meg legalább kicsit átmozgatják a gyerekeket. Szóval nálam ez az odafigyelés jele, ami egy jó pont.

A Parkba kétféle belépőt lehet venni, az Aréna jegyet, ami inkább a játékokra szól, és az Adrenalint, ami a játékok mellett már pár komolyabb kihívást igénylő lehetőséget is magába foglal, mint a falmászás, vagy a felső részen kialakított kalandpark. A játékos részen van egy óriási dzsungelszerű játszótér, ami viszont csak gyerekeknek szól. Ettől függetlenül pár percre belógtam :), és egy igényesen, mégis biztonságosan kialakított részt láttam, tök jó.

E mellett kialakítottak egy kisebb Ninja Warrior pályát, persze egyszerűbb akadályokkal (bár néhány így is meghaladta a képességeimet), valamint egy nagyon klassz trambulin-részleget is, ahol kedvére ugrálhat az ember. De a legnagyobb élményt nekem néhány virtuális játék jelentette. Volt egy X-Box-szerű játék, ahol trambulinon ugrálva kellett a játékokban nyerni (az volt a kedvencem), de a fallabda és az amőba egy sajátos keveréke is megjelent az egyik játéktéren, illetve lézercsíkok között is át lehetett menni a lehető leggyorsabban. Ezek nagyon élvezetes játékok voltak, bár itt az embernek a türelmével is kellett fizetnie, ugyanis itt álltak a legnagyobb sorok.

Összességében az a véleményem, hogy csak az Aréna jegy, bár biztosít pár érdekes programot, azért egy felnőtt ember számára nem biztos, hogy tud 4 órányi élményt adni (hacsak nem töltünk el rengeteg időt a várakozásra). Az Adrenalin jegy már annál inkább, ugyanis ezek mellett sok tényleg izgalmas programban vehetünk részt.

A belső téren rengeteg falmászási lehetőség van, hagyományos falaktól elkezdve, különböző téglatestek megmászásán keresztül egészen lépcsőzetesen haladó oszlopokra való felmászásig, ami 6 méter magara felvisz. Az igazat megvallva első alkalommal, amikor ezzel próbálkoztam, előjött a tériszonyom. Az utolsó oszlopra nem mert felállni, csak ráültem, aztán a leugráshoz (természetesen biztosító kötéllel) is kellett némi idő. A lány, aki a technikai dolgokat intézte, egyébként kedves volt és próbált bátorítani, ez megint szimpatikus volt.

Hogy a magasságtól kialakult traumámat leküzdjem, ezután meglátogattam egy még magasabb helyet. Konkrétan a harmadik szinten lévő kalandparkot. Ez modernebb, mint a legtöbb kalandpark, amiben eddig jártam. Nem karabiner-alapú, egy vezetett sínen fut a biztosítás, ami jóval kényelmesebb. Először itt is féltem, főleg, mert a legelső akadályoknál nem volt oldalsó korlát, és valahogy ez engem sokkolt.

De amikor az első 1-2 pályán átmentem akkor úgy éreztem, megtaláltam a ritmusom. Innentől egyre kevésbé kezdett zavarni, hogy milyen magasan vagyok (főleg, mert a pálya fele a gyerek-játszótér felett van egy hálóval elválasztva és az a háló kb. egy méterrel volt alattam, ez adott biztonságérzetet). Végülis majdnem egy órát mászkáltam fenn, a végére már tök jól bírtam. Egy akadályt (egy magasban lévő oldalas mászófal) leszámítva mindent kipróbáltam és sikerrel abszolváltam.

A magasban lévő kaland után egyébként visszamentem az oszlopokhoz, újra nekiugrottam és másodszor már sikerült felérni a csúcsra. Az Adrenalin programhoz tartozik még egy kis barlangmászás is, nekem az elég rövid volt (gyerekeknek van benne egy interaktív játékra is lehetőség, azt én nem próbáltam ki), viszont tetszett, hogy a biztonságra itt is nagyon odafigyeltek.

Egyetlen olyan dolog van, ami viszont kifejezetten nem tetszett. Volt még néhány különterem, amiben dodzsemezni meg néhány különböző játékautomatán lehetett játszani. Egyrészt nekem ez egy kicsit ellent is mondott a hely miliőjének – ezekben nem sok mozgás volt – ráadásul ezekért külön fizetni kellett, szerintem horror árat. Mert 500 forint volt egy néhány perces alkalom (összevetés: a 4 órás jegyek vannak 3.000 és 7.000 forint között). Szóval ezeket nem is voltam hajlandó kipróbálni, már csak elvből sem.

Ennek ellenére is azt mondom, hogy ez a hely egy nagyon jó élmény, érdemes kipróbálni, gyerekekkel főleg, de gyerekek nélkül is el lehet ott tölteni 4 izgalmas órát. Picit vissza kell menni a gyerekkorba, de sok minden van, ami egy felnőtt ember számára is ad élményt.

A helyről bővebben információt itt találhatsz.